Ja! Zin in de zomer! Daar horen natuurlijk zomerkoninkjes bij, die overheerlijke en prachtige rode zomervruchtjes. De aardbeien op de foto plukte ik vorig jaar uit eigen tuin.

smoothie aardbeien

Ik zou ze zo weer willen opeten, maar ze zijn óók heerlijk in een smoothie. Voorlopig is het nog niet zover, maar bij de Lidl in het vriesvak vond ik een aardig alternatief. Pure aardbeien, niets toegevoegd. In een diepvrieszakje, waar je gemakkelijk een gedeelte uit kunt halen en de rest terug kunt leggen in je diepvriezer. Ik gebruikte ongeveer een kwart van de zak.

smoothie 70a

Wat ging er verder in de smoothie?

  • 1 krop romeinse sla
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 avocado

Hoe smaakte de smoothie?

Lekker, maar het kon beter. Ik had gelukkig nog een flinke limoen liggen. Dat was precies de finishing touch. In één klap maakte ik de smoothie perfect. En als je van verse munt houdt, dan smaakt dat er vast ook heerlijk bij. Maar als je meer van zoet houdt, laat dan de limoen achterwege en gebruik in plaats daarvan meer aardbeien. Smakelijk! Laat de zomer maar komen 🙂

Juicer? Blender?

Met het juiceapparaat dat ik gebruik kun je alles verwerken. Maar als jouw juicer er moeite mee heeft dan kun je de aardbeien en de avocado ook glad krijgen met een blender of staafmixer. Soms, als de avocado heel zacht is, gebruik ik een vork, de avocadomousse wordt dan net niet helemaal glad, ik vind dat prima.

Groene aardbeien smoothie

Hier is ie dan, de groene aardbeien groente smoothie. Lekker fris en boordevol energie. Proost, op je gezondheid.

smoothie sla aardbeien