Acupunctuur

praktijk-eindhoven-acupunctuur-sas-odenthalSoms kan een arts of specialist je niet van je klachten afhelpen. Dan is het goed om te weten dat een acupuncturist de klachten op een andere manier benadert en vaak wél een oplossing kan bieden. Natuurlijk is dat niet altijd het geval maar de meeste mensen die zich met acupunctuur laten behandelen hebben baat bij de behandeling. De klachten die met acupunctuur, eventueel in combinatie met massage, behandeld kunnen worden zijn talrijk. Lees hier welke klachten met acupunctuur behandeld kunnen worden. Praktijk Eindhoven heeft in de loop der jaren al veel mensen grotendeels of geheel van hun pijn of klachten af kunnen helpen, ook bij mensen die te horen hadden gekregen dat ze ‘maar met hun klachten moesten leren leven’.

Herstel balans

Uitgangspunt bij acupunctuur is een goede doorstroming van energie in het lichaam, waarbij het ideaal is als de energie in een constante rustige stroom in beweging is. Deze energiestroom wordt wel eens verstoord en als de verstoring te hevig is ontstaan klachten. Bijvoorbeeld doordat er plaatselijk blokkades zijn ontstaan. Dat geeft pijn, klachten of bewegingsbeperkingen. Acupunctuur herstelt de balans. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten. Er wordt ook gekeken naar het ontstaan van de klachten, dat wordt meegenomen in de behandeling. Hierdoor wordt niet alleen het symptoom bestreden, maar ook de oorzaak aangepakt.

Chinese geneeskunde

Chinese geneeskunde is een compleet medisch systeem dat uitgaat van de samenhang tussen lichaam & geest en omgevingsfactoren. Hierdoor zijn zowel lichamelijke als emotionele klachten (zoals angsten of depressieve gevoelens) goed te behandelen met acupunctuur, eventueel gecombineerd met Chinese massage of een shiatsu-massage.

Acupunctuur, dat is een andere kijk op welzijn. De behandeling is effectief, heeft geen bijwerkingen en pakt de oorzaak aan. Praktijk Eindhoven is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong en wordt erkend en vergoed door zorgverzekeraars, bij een aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Acupunctuur valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’.