Acupunctuur Helmond

foto Sas acupunctuur Helmond

Acupunctuur en massage Praktijk Eindhoven, ook voor mensen uit Helmond

Mijn naam is Sas Odenthal. Sinds 2007 heb ik in Eindhoven een praktijk voor acupunctuur, massage en yoga: Praktijk Eindhoven. De praktijk is ook heel toegankelijk voor mensen met naaldangst.

Voor wie zijn de behandelingen geschikt?

Mensen uit Helmond en omgeving kunnen bij Praktijk Eindhoven voor acupunctuur, massage en yoga terecht.

Bij praktijk Eindhoven kunt voor een diversiteit aan klachten en pijn terecht:

• Nekpijn

• Klachten en pijn als gevolg van een whiplash

• Rugpijn en rugklachten, bijvoorbeeld hernia

• Schouderpijn

• Hoofdpijnklachten, zoals migraine

• Hooikoorts

• Huidklachten, zoals eczeem en psoriasis

• Buikpijn, zoals een opgeblazen buik

• Maagpijn en maagklachten

• Darmklachten, zoals prikkelbaar darmsyndroom (PDS), ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa

• Misselijkheid, bijvoorbeeld zwangerschapsmisselijkheid

• Knieklachten en heupklachten

• Spanningsklachten, bijvoorbeeld onrustklachten

• Slaapproblemen

• Gewichtsproblemen

Acupunctuur Helmond

Volwassenen maar ook kinderen uit Helmond en omgeving kunnen voor acupunctuur terecht bij Praktijk Eindhoven. Bij acupunctuur is het uitgangspunt een goede doorstroming van energie door het lichaam. Het is hierbij ideaal als deze energie in een constante, rustige stroom in beweging is. Bij een te hevige verstoring van deze energiestroom, ontstaan er klachten. Door middel van het plaatsen van dunne naaldjes, herstelt acupunctuur deze balans.

Bij praktijk Eindhoven biedt een diversiteit aan verschillende vormen van acupunctuur: klassieke acupunctuur, schedelacupunctuur, buikacupunctuur, Vijf Elementen acupunctuur, Cardio-acupunctuur, TSEA electro acupunctuur, cosmetische acupunctuur en ooracupunctuur.

Massage Helmond

Bij Praktijk Eindhoven worden diverse vormen van massage geboden: ontspanningsmassage, Chinese massage, Shiatsu massage (drukpuntenmassage) en Taoïstische orgaanmassage. Door middel van massage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De spieren en zenuwen ontspannen en de ademhaling wordt dieper. Ook komen gedachten tot rust.

De Japanse Shiatsu massage (drukpuntenmassage) versterkt ons immuunsysteem en verbetert onze beweeglijkheid. Tevens biedt het ondersteuning bij veranderingsprocessen, doordat emotionele blokkades of vastzittend verdriet in beweging wordt gezet. Bij Shiatsu massage wordt gewerkt met een invoelende en stabiele druk, waardoor ontspanning op diep niveau ontstaat. Daarnaast biedt deze vorm van massage ondersteuning bij veranderingsprocessen.

Een andere vorm van massage waarvoor je terecht kunt bij Praktijk Eindhoven is Taoïstische orgaanmassage. Dit is een effectieve vorm van massage voor vage buikklachten, maagklachten of darmklachten. Tevens kan deze vorm van massage ook ingezet worden bij chronische darmziekten als Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn. Een opgeblazen gevoel, kramp en/of spanningsklachten nemen als gevolg van deze massage af.

Chinese massage en ontspanningsmassage worden als onderdeel van een gehele behandeling aangeboden bij Praktijk Eindhoven.

Yoga Helmond

Naast acupunctuur en massage, kunnen mensen uit Helmond en omgeving ook terecht bij Praktijk Eindhoven voor een gevarieerd aanbod van yoga lessen. Deze yogavormen kunnen ingezet worden om herstel (bij blessures, ziektes, operaties) te ondersteunen en zelfs bevorderen. Daarnaast zijn de lessen gericht op het behoud van gezondheid. Ze ondersteunen zowel bij voorkomen als bij genezen van diverse lichamelijke en emotionele klachten. Daarnaast bieden alle lessen ontspanning. Sommige lessen zijn eveneens gericht op opbouw van conditie en het verstevigen van de spieren. De volgende vormen van yoga worden bij Praktijk Eindhoven aangeboden: Flow yoga, power yoga, Hatha yoga en zwangerschapsyoga.

Werkwijze

Na uw aanmelding bij Praktijk Eindhoven, vindt een intakegesprek plaats. Nadat er een goede diagnose gesteld is, kan tot een passend behandelplan gekomen worden. Vervolgens vindt er een behandeling van acupunctuur en/of massage plaats.

Ook kunt u bij Praktijk Eindhoven terecht voor yoga en voedingsadvies.

Bereikbaarheid

Praktijk Eindhoven is zeer gunstig gelegen vanuit Helmond en omgeving bekeken en derhalve goed bereikbaar vanuit Helmond.