Recepten yoga detox workshop 17 januari jl.

Zoals beloofd zijn hier de recepten van zowel het detox sapje als van de vitaliserende groene smoothie.

Ruim een week geleden hadden we weer een yoga detox middag. Na afloop zag ik alleen maar stralende gezichten, wow!

Omdat jullie de sapjes zo lekker vonden en graag de recepten wilden hebben zal ik ze hieronder neer zetten. Je kunt altijd aanpassingen naar smaak maken, ik zet er wat tips bij.

Detox sapje

  • wortel
  • gele paprika
  • bleekselderij
  • verse gember
  • kurkuma (ik heb poeder gebruikt, maar vers kan natuurlijk ook!)
  • verse koriander
  • sinaasappel

De verhoudingen maken de smaak en bepalen het effect. Hoe meer gember hoe groter het ontgiftingseffect, andersom dus ook, als je rustig aan wilt detoxen dan gebruik je maar een beetje. Als je niet van koriander houdt kun je eventueel verse peterselie gebruiken, of gewoon weglaten. Meer wortel en/of sinaasappel maakt het zoeter. Meer bleekselderij maakt het frisser. Dit sapje heb ik voor veel mensen gemaakt, hoeveel ik gebruikt heb, heb ik niet genoteerd. Tijdens het juicen ruik of proef ik altijd wat er nog mee bij moet. Zo kun je het helemaal naar je eigen smaak maken. Veel plezier met het uitproberen!

smoothie 16

De vitaliserende groene smoothie

Op de foto zie je slechts een gedeelte van de ingrediënten. De smoothie van de foto heb ik ook eens gemaakt, maar die van de workshop bevatte nóg meer groen – alleen de groene paprika en de peterselie op deze foto zaten niet in de smoothie van de workshop. Hieronder vind je de lijst van ingrediënten die er wel in zaten.

  • verse spinazie
  • rucola sla
  • komkommer
  • courgette
  • avocado
  • limoen
  • verse basilicum
  • peer
  • kiwi
  • banaan

Ook voor deze smoothie geldt dat je hem zoeter kunt maken. Dat doe je door meer banaan toe te voegen. Of rijpe peren. Je maakt ‘m frisser door meer limoen toe te voegen. Je maakt ‘m ‘groener’ door meer spinazie toe te voegen. Je maakt ‘m pittiger door meer rucola toe te voegen en je maakt ‘m vloeibaarder door meer komkommer toe te voegen. Uiteraard basilicum ook naar smaak toevoegen (of weglaten).