Behandelingen

hand-praktijkeindhoven

Acupunctuur behandeling

Om tot een goede diagnose en een passend behandelplan te komen vindt een intakegesprek plaats. Daarna volgt de acupunctuur-behandeling waarbij de energiedoorstroming verbetert met behulp van dunne naaldjes. Denk  hierbij bijvoorbeeld aan het opheffen van een blokkade.

Daarnaast geef ik uitleg en adviezen gericht op je persoonlijke situatie, o.a. op gebied van voeding en levensstijl, waarmee je zelf kunt bijdragen aan een sneller herstel en klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Het aantal acupunctuur-behandelingen dat nodig is hangt o.a. van de ernst van de klachten af. Meestal is het zo dat voor chronische klachten meer acupunctuur-behandelingen nodig zijn dan voor acute klachten.

Behandelingen voor kinderen

Behandelingen voor kinderen

Ook jonge kinderen kunnen met goede resultaten met behandeld worden. Bij deze behandelingen worden speciale, zeer dunne, naaldjes gebruikt. Kinderen ervaren het acupunctuurnaaldje niet als pijnlijk. Het is bekend dat kinderen snel reageren op een behandeling met acupunctuur. Er zijn minder naaldjes en minder behandelingen nodig dan bij volwassenen.

Onrust, allergie klachten, chronische oorontsteking, chronische verkoudheid, astma, eczeem, slecht slapen, nachtmerries, bedplassen, obstipatie en diarree zijn klachten die behandeld kunnen worden met acupunctuur, eventueel gecombineerd met chinese massage of shiatsu-massage.

Massage behandelingen

Een massage stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Spieren en zenuwen ontspannen, de ademhaling wordt dieper en gedachten komen tot rust.

Shiatsu massage

Shiatsu is een vitaliserende drukpunten massage. Klik hier voor meer informatie over shiatsu-massage.

Taoïstische orgaanmassage behandelingen (buikmassage)

Deze massage is effectief bij vage buik-, maag- of darmklachten maar kan ook ingezet worden bij chronische darmziektes als Colitits Ulcerosa en Crohn. Klik hier voor meer informatie over Taoïstische orgaanmassage. Spanning, kramp of een opgeblazen gevoel neemt af.

Voedingsadvies

Met voeding heb je elke dag te maken. Het is essentieel voor een goede gezondheid, geeft energie, smaak en bevrediging. Maar wat is gezonde voeding en waarom is niet alle voeding voor iedereen even goed? Een voedingsadvies wordt op maat gemaakt, kijkend naar de klachten en rekening houdend met je persoonlijke situatie. Zo kan een voedingsadvies bij allergieën en overgevoeligheden, eczeem, vermoeidheid, prikkelbare darmen, verstopping, overgewicht en hypoglykemie ondersteunend werken in het genezingsproces waardoor uw klachten verminderen. Het advies is gebaseerd op natuurlijke voeding: volwaardig, puur, gezond en lekker!