Soms lukt het niet om je vaste yoga les te volgen of misschien heb jij behoefte aan een extra yoga moment in de week. Dan is het goed om te weten dat je ook thuis op een veilige manier je lichaam soepel kunt maken en soepel kunt houden. Je ontspanning kunt vinden en je focus op scherp kunt stellen.

yoga via internet

Op het internet zijn talloze filmpjes te vinden waarin je begeleid wordt in een serie yoga houdingen om je lichaam op te warmen en te ontspannen. Ook je geest krijgt de kans tot rust te komen en op te frissen. Door de aanwijzingen te volgen kun je de houdingen op de juiste manier uitvoeren waardoor je blessures voorkomt.

niet alleen voor beginners

Bovenstaand filmpje is met name gericht op beginners, maar ook meer ervaren yogi’s en yogini’s kunnen deze practice volgen en er veel profijt van hebben. Het wordt meer en meer bekend en ook wetenschappelijk vastgesteld dat blijven bewegen behoud is van gezondheid en een flexibel lichaam. Samen met een gezond voedingspatroon zorgt beweging (zonder overbelasting) voor een duidelijke vertraging van het verouderingsproces. Dit betekent niet alleen dat je ouder kunt worden maar ook en vooral, dat je gezonder ouder kunt worden.

Yoga om te herstellen

Yoga is niet alleen geschikt om gezond te blijven maar kan zeker ook een positieve rol spelen in herstelprocessen. Zowel bij ziektes als bij blessures, na operaties of ongevallen, bij een burn out, depressie, na een verlies, na chemo therapie of bestraling. Begin met hele zachte yoga en voel goed hoe je er op reageert. Als je goed naar je lichaam leert luisteren dan voel je vanzelf als de tijd zich aandient om eventueel over te stappen naar een andere yoga vorm of een andere manier van bewegen.