Heb je regelmatig buikpijn? Een opgeblazen gevoel? Krampen? Prikkelbare darmen? Spastische darmen? Chronische aandoeningen zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa? Of heb je vooral last van maagklachten? Al deze klachten zijn goed te behandelen, met al snel hele positieve effecten!

Je moet er maar mee leren leven

Dat is wat veel mensen, die ik behandeld heb voor klachten aan hun spijsverteringssysteem, te horen kregen nadat uitgebreide onderzoeken in het ziekenhuis niets opleverden.

Wat de artsen eigenlijk bedoelen is: wij weten het niet. Wij hebben er in elk geval geen pilletje of operatie voor. We kunnen je niet vertellen of er nog andere mogelijkheden zijn om van je buikpijnen/maagklachten af te komen. En voeding? Daar weten wij niets van. Gelukkig is er internet, steeds meer mensen vinden oplossingen voor klachten waar ze ‘maar mee moesten leren leven’.

Ontspanningsmassage voor je darmen

Enkele jaren geleden heb ik een specifieke opleiding orgaanmassage gevolgd. Hier lees je meer over deze massage. Sindsdien heb ik al veel mensen van hun (vaak langdurige) buik- en of maagklachten af mogen helpen. Net als dat je schouders vast kunnen komen te zitten, kan dat ook met je darmen gebeuren. Je darmen bestaan namelijk ook voor een belangrijk deel uit spierweefsel. Omdat ik hier een gerichte opleiding voor gevolgd heb kan ik je een uitgebreide buikmassage geven, een heuse weldaad voor je organen. Al binnen 1 tot 3 behandelingen zijn zelfs mensen met de ernstigste buikklachten al grotendeels van hun klachten af. De meeste mensen met maag/darmklachten komen er helemaal van af, met zoiets eenvoudigs als een massage. Voor hun darmen. Niet het eerste waar je aan denkt bij buikklachten. Maar wel enorm effectief. Zo nodig met aanvullend een voedingsadvies.

Meer dan alleen de darmen

De orgaanbehandeling werkt ook positief voor menstruatieklachten en bij problemen met zwanger worden. De behandeling kan eventueel, uiteraard in overleg, aangevuld worden met acupunctuur. Alle soorten maagklachten (pijn, kramp, misselijkheid (algemeen, zwangerschap, chemo), oprispingen, geen eetlust, teveel eetlust) zijn eveneens met goede resultaten te behandelen. Voor vrijwel alle klachten geldt dat binnen één tot drie behandelingen hele duidelijke verbeteringen waarneembaar zijn. Ook is deze behandeling in te zetten bij overgewicht waar je vanaf wil.

Reacties uit de praktijk

Een aantal mensen die in de afgelopen jaren van hun klachten afgekomen zijn via zo’n orgaanbehandeling hebben een reactie achtergelaten op de website. Hier een greep uit hun verhalen:

Kim: Ik heb ongeveer 1,5 jaar last gehad van heftige buikpijn, waarvoor ik zelfs een maagonderzoek heb gehad in het ziekenhuis. Zonder resultaat. Ik heb 4 behandelingen gehad en mijn buikpijn was weg!

 

Sandra: Ik kwam bij Praktijk Eindhoven terecht na een lang en intensief traject in 2 algemeen ziekenhuizen waarbij beide ziekenhuizen geen aanwijsbare reden konden vinden voor mijn vervelende klachten.  Ik had dagelijks flinke buikpijn en was behoorlijk afgevallen. Na 3 behandelingen was ik en ben ik vrijwel klachtenvrij. Inmiddels bijna 2 jaar verder.

 

N.B.: Na de eerste behandeling merkte ik al dat de lichamelijke klachten die ik had als gevolg van de ziekte van Crohn minder waren. Een paar behandelingen verder, waren deze helemaal verdwenen. Nu, een paar jaar later, is het een kwestie van bijhouden en verder gaan met je leven zonder klachten.

 

Annie: Op 1 mei 2015 ben ik voor de eerste keer bij Sas terecht gekomen met veel last van lucht in de buik. Daar had ik al jaren last van. En dan bedoel ik ook echt veel lucht in de buik. Dit had een enorme invloed in mijn dagelijkse doen en laten. Totdat ik bij Sas terecht kwam. In 4 weken tijd ben ik nu 3x geweest en de buik is al met meer dan de helft afgenomen. Mede door het gezonde dieet dat Sas mij aan raadde ben ik ook nog eens 9 kilo afgevallen.

 

Freya: een jaar na het stoppen met de medicatie had ik nog steeds ontzettend veel last van buikpijnen en slecht slapen. In het ziekenhuis kreeg ik allerlei onderzoeken maar de oorzaak van de klachten konden ze niet vinden en weer aan medicatie wilde ik niet. Zo kwam ik voor de 2de keer bij sas terecht, na 3 behandelingen en de tip om geen gluten meer te eten ben ik nu van al mijn klachten af.

 

Yassina: Ik heb al een paar jaar last van een spastische darm en de huisarts heeft altijd gezegd dat ik hier paracetamol voor in moet nemen, zodat de pijn wordt verzacht. Ik wilde graag van de pijn af maar de paracetamol hielp hier niet tegen. Het afgelopen jaar werden de buikklachten erger, waardoor het mijn dagelijkse leven belemmerde. Totdat ik via via bij Praktijk Eindhoven ben gekomen. Via de acupunctuur behandeling werden mijn buikklachten minder en nu inmiddels een paar maanden veel minder tot geen pijn.

 

Remco: Een paar jaar geleden is bij mij de ziekte van Crohn ontdekt. Opvlammingen zijn welliswaar adequaat opgepakt door het ziekenhuis, maar buikklachten “horen nou eenmaal bij het ziektebeeld”. Gelukkig kende ik Sas, want na verschillende behandelingen, acupunctuur en orgaanmassage, heb ik nu minder last en houd ik meer energie over.

 

E.B.: Via deze weg wil Sas bedanken voor haar behandelingen wat ervoor heeft gezorgd dat mijn menstruatie voor veel minder tot weinig pijn heeft gezorgd. Sinds een paar maanden hoef ik niet dagen thuis te zitten vanwege de menstruatiepijn. Tijdens de menstruatie is het nu net of ik niet in mijn periode zit.

 

Yasmine:  Ik ben momenteel zwanger, en in de eerste maanden heb ik ook veel last gehad van zware misselijkheid waardoor ik moeilijk kon functioneren, en ook wat dat betreft heb k veel aan Sas gehad.

 

Nicole:Een aantal jaren geleden begon ik bij hetzelfde eetpatroon als altijd veel zwaarder te worden. Elk dieet hielp, alleen na 3 weken kwamen de verloren kilo’s er altijd weer bij, ook als ik het dieet goed volhield. Even googlen en ik kwam bij Sas terecht. Ondanks dat ik een bloedhekel heb aan naalden vond ik de behandeling super rustgevend. Soms ook een darmmassage, heel bijzondere ervaring. Inmiddels heb ik 4 behandelingen gehad, ben zo’n 8 kilo kwijt.

 

Deze en andere verhalen zijn hier in het geheel te lezen.

Meer energie

Naast het oplossen van klachten leidt zo’n orgaanmassage ook tot meer energie en een beter werkend immuunsysteem. Dat komt omdat onze darmen beter werken na zo’n massage, daardoor zijn ze beter in staat zijn de juiste voedingsstoffen uit ons eten te halen. Dat geeft meer energie. Daarnaast bevinden zo’n 70% van onze immuunsysteemcellen zich in de darmen. Als je darmen beter werken, geeft dat een positieve boost aan je immuunssyteem.

Vergoed door de zorgverzekering

Wil je meer weten over behandeling van bovengenoemde of andere buik-gerelateerde klachten, bel of mail dan vrijblijvend voor aanvullende informatie. Behandelingen worden bij aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed door alle zorgverzekeringen.