28
sep-2016

Gezonde restjes smoothie voor een goede energie boost

Smoothie van de laatste restjes

paksoi venkel aardbeien smoothie

restjes smoothie

Vandaag had ik zin in een smoothie maar eigenlijk niets meer in huis voor een succes-verzekerde juice. Dat betekende dus dat ik creatief rond moest scharrelen om nog wat bij elkaar te krijgen voor een lekker geheel. Het pakte verrassend goed uit! In de koelkast vond ik een paksoi en een venkel. Ik dacht niet dat ik die ooit eerder bij elkaar in een smoothie had gedaan en het leek me ook niet zo’n lekkere combinatie op voorhand.

Maar ik  had weinig keus. Druk aan het studeren vandaag en geen tijd om boodschappen te gaan doen (ik woon buiten, heerlijk, maar geen winkels in de buurt). Wortels vond ik ook nog, die smaken prima in vrijwel elke smoothie en een mooie rijpe avocado en een bakje aardbeien. Geen slecht begin, maar er ontbrak nog wat.

Op strooptocht!

In de moestuin vond ik een mini-courgette en drie aardbeitjes waarvan er eentje de smoothie niet gehaald heeft, ik moest even de smaaktest doen. Die uit eigen tuin was veel voller van smaak dan de gekochte! Naast de aardbeien stonden wat verse munt struikjes, ik ben niet zo’n grote fan van verse munt, maar het leek me precies de finishing touch die de smoothie van vandaag nodig had! Verderop stonden de appelbomen, met heel wat rijpe appeltjes. Twee leek me genoeg en op de weg terug vond ik een handje vol walnoten, ook vers van de boom. Later op de dag nog zo’n portie kunnen rapen, dus een lekker snack voor tussendoor straks staat al klaar!

De ingrediënten op een rijtje:

  • 1 paksoi
  • 1 venkel
  • bakje aardbeien
  • rijpe avocado
  • een stuk of zes wortels
  • een kleine (of halve) courgette
  • 2 appels
  • paar takjes verse munt

Denk aan de blender

En dan niet zo dom doen als ik deed vandaag… Op de avocado en de aardbeien na zou alles de slowjuicer in gaan, ik heb een Angeljuicer en dat ding werkt fantastisch! Maar van ingrediënten zoals bananen, aardbeien en avocado’s blijft meer over als ik ze in de blender doe en daarna meng met het sap uit de juicer. Wat ik ondoordacht deed was, na alle groente de aardbeien in de juicer. Helaas ging toen driekwart het afvalbakje in, bij alle droge vezels, waar ik het ook niet meer weg kon halen. Als ik de aardbeien als eerste had gedaan dan had ik alles kunnen gebruiken, gewoon even van het afvalbakje naar het sapbakje verplaatsen. Maar daar gingen mijn aardbeien dus.. ik stond er met een beteuterd gezicht naar te kijken, daar ging de lekker aardbeiensmaak!

Altijd goed om in de diepvriezer te hebben

Toen ik me herinnerde dat ik aardbeien in de diepvriezer had liggen. Ik zette daar een bakje van in het zonnetje en haalde intussen de avocado uit z’n schil. Die ging in stukjes in het blenderbakje en de half gesmolten aardbeien konden erbij. Dat resultaat, een hele koele dikke substantie, was super lekker en een goede basis voor een lekker toetje. Meestal kook ik zonder toetjes, maar bij uitgebreide etentjes is het wel leuk om met een vers gemaakt nagerecht te eindigen.

Handige tip

Mengen van het sap uit de juicer en de geblenderde aardbeien en avocado werkt het gemakkelijkste door iets van de juice in het blenderbakje te doen en de blender opnieuw aan te zetten. Als het nieuwe mengsel vloeibaar genoeg is kun je het door de hele bak met sap mengen. Zo niet, dan nog wat sap erbij en de blender nog een keer aanzetten.

Super lekker en gezond

Het resultaat van deze verse smoothie was  niet alleen super lekker, maar ook enorm gezond. Een dikke energie booster. Zonder artificiële toevoegingen. Helemaal puur natuur, en voor een deel nog uit eigen tuin ook. De sapjes mochten nog even op de foto:

gezond sapje

energie booster – herfst smoothie

Mooi in kleurstijl van de intredende herfst! Ik ben tevreden.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Comments are closed.

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec