Vitaminblog gezondheid Praktijk Eindhovene C terwijl je wacht?

Binnenkort nieuw in de wachtruimte van Praktijk Eindhoven: stapels sinaasappels en een fijne pers. Maak van je wachttijd een boostmoment! Pep je gezondheid op terwijl je wacht, pers een heerlijk glaasje vitamine C voor (of na) je behandeling. Sinaasappels worden geassocieerd met het versterken van je immuunsysteem en het vergroten van je gezondheid. Daarnaast zijn ze ook nog eens gewoon lekker!

wat doet een sinaasappel voor je gezondheid?

Het Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) heeft daar een studie naar gedaan. Het CSIRO is een onderzoeksorganisatie die voor de Australische overheid wetenschappelijke onderzoeken verricht. Hierbij hebben zij gewerkt met bijna 50 eerder gepubliceerde studies uit diverse landen over de wereld.

Uit de studie blijkt onder meer

  • dat één sinaasappel per dag de kans op een herseninfarct met 19 % verkleint
  • dat sinaasappels de kans op hart- en vaatziekte en diabetes type 2 verminderen
  • dat één sinaasappel per dag de kans op mond-, strottenhoofd- en maagkanker kan halveren
  • dat sinaasappels naast veel vitamine C ook kalk en ijzer bevatten
  • dat eten of drinken van sinaasappels ontstekingen afremt

gratis gezondheid

Praktijk Eindhoven werkt vanuit de visie dat gezonde voeding een essentieel onderdeel van algehele gezondheid is. Vanuit die gedachte biedt Praktijk Eindhoven als aanvulling op de acupunctuur en massage behandelingen binnenkort aan alle cliënten een glas vitamine C aan. Die buit is alvast binnen! Een gezond en smakelijk alternatief voor de alom bekende koffieautomaat. De wachttijd is overigens nooit lang. Praktijk Eindhoven is er best trots op dat vrijwel alle behandelingen op de afgesproken tijd plaats vinden. Incidenteel start een behandeling 5 á 10 minuten later, waarbij je uiteraard de behandeltijd krijgt waar je recht op hebt.