Honderden keren niezen, rode, jeukende of tranende ogen. Benauwd gevoel, vermoeidheid, heel veel gesnotter, een ‘wattig’ hoofd.

Dat is hooikoorts

Je voelt je niet echt ziek maar wel wekenlang (of als je pech hebt zelfs maandenlang) niet helemaal lekker in je vel. En dat terwijl de het fijnste seizoen van het jaar voor de deur staat.

hooikoorts acupunctuur

Ervaringsdeskundige

In 1983 kreeg ik zelf last van hooikoorts, met veel slapeloze nachten en benauwde dagen. Alle bekende medicatie heb ik in de eerste jaren geprobeerd, soms hielp het wel wat, soms helemaal niet. Bovendien werd ik er altijd een beetje vermoeid van. Toen ik tijdens mijn zwangerschappen géén medicatie nam merkte ik dat er zo weinig verschil was dat ik daarna geen medicatie meer gebruikte. Maar vervelend bleef het wel, en dat tijdens de lente, de tijd waarin je het liefst lekker buiten wil zijn. Helaas werd het daar altijd erger van, dus ik voelde me gedwongen meer tijd binnen door te brengen dan me lief was.

Acupunctuur

Toen in ik Chinese geneeskunde ging studeren ontdekte ik dat hooikoorts behandeld kan worden met acupunctuur. Helaas moest ik vaststellen dat deze behandelingen nauwelijks meer effect hadden dan de medicatie zie ik eerder gebruikte (de behandelingen volgde ik in twee opeenvolgende jaren bij twee verschillende acupuncturisten). Het derde jaar had ik heel veel geluk. Van een Chinese acupuncturist die gespecialiseerd was in deze klachten leerde ik een bijzonder effectieve puntencombinatie voor acupunctuur bij hooikoortsklachten. Deze acupunctuurbehandeling paste ik direct toe op mezelf (dat vereiste wel wat handigheid en een beetje hulp van m’n dochter bij het laatste naaldje) maar het resultaat was verbluffend!

Resultaat direct zichtbaar en voelbaar

Binnen 10 minuten na het zetten van de naaldjes trokken de rode ogen weg, ook de jeuk verdween als sneeuw voor de zon. Tijdens een experiment voor iemand die het niet geloofde (‘dat is vast toeval’) heb ik de behandeling herhaald op een moment dat beide ogen geïrriteerd en zichtbaar rood/tranend waren. Met een behandeling van maar één zijde van het lichaam. Aan die zijde werd het oog rustig: de jeuk en de roodheid verdwenen opnieuw binnen 10 minuten. Daarna ook aan de andere zijde naaldjes gezet, al gauw werd het niezen ook beduidend minder.

Enkele behandelingen

Het gunstige effect na de eerste behandeling is meestal maar van korte duur, maar na 5 acupunctuur behandelingen was ik er voor het hele seizoen vanaf. Niet een beetje minder last, nee, helemaal geen klachten meer! En dat terwijl ik normaliter 4 tot 5 maanden per jaar behoorlijk veel hooikoortsklachten had. Tot op de dag van vandaag ben ik alleen daarom al enorm blij dat ik de opleiding tot acupuncturist gevolgd heb. Wat een verschil!

Elk jaar minder behandelingen

In het tweede jaar dat ik mezelf behandelde had ik nog maar 4 acupunctuurbehandelingen tegen hooikoorts nodig. In het jaar daarna volstond het om mezelf 3 acupunctuur behandelingen te geven. Intussen ben ik met slechts 1 of 2 behandelingen per jaar voor de rest van het seizoen verlost van hooikoortsklachten.

Succes gegarandeerd & gratis

Vrijwel iedereen die ik in de afgelopen jaren behandeld heb voor hooikoorts, was er binnen 3 tot 5 behandelingen vanaf. Voor de enkeling die meer dan 5 behandelingen nodig heeft zijn alle behandelingen na de 5e behandeling geheel kostenloos.