massage orgaan

massage orgaan Praktijk EIndhoven

Orgaan massage

Verhardingen en spanningen in de buik kunnen pijn veroorzaken. De meeste organen bestaan uit spierweefsel, dit geldt voor de dunne darm, dikke darm, blaas, galblaas, hart, milt, maag en de baarmoeder. Dit spierweefsel kan gespannen raken, net zoals schouders gespannen kunnen zijn. Gespannen organen kunnen pijn veroorzaken, in de buik maar ook door middel van uitstralingspijn elders in het lichaam, zoals in nek en schouders, armen, benen en rug.

Organen die niet uit spierweefsel bestaan, zoals de nieren, lever, longen en alvleesklier, kunnen verharden en verkleven met het diafragma, de ribben, het bekken of de ruggenwervel. Door de verklevingen los te masseren verdwijnen pijnklachten en kan het diafragma zich beter bewegen waardoor de ademhaling dieper wordt en de gezondheid verbetert.

Hoe kunnen organen gespannen raken?

Caffeïne gebruik zorgt voor verhoogde spierspanning, ook in de buik. Stress, emoties, langdurig zitten, overmatige training en bepaalde voedingsstoffen zorgen voor verhoogde spanning in de buik. Alcohol, overige drugs en gifstoffen zorgen voor verhardingen in de lever. Infecties en parasieten geven spanning in de darmen. Ongevallen en operaties kunnen spanning, verklevingen en littekenweefsel opleveren.

het effect van een buikmassage

Door de orgaan massage specifiek op de buik te richten en de organen zachtjes te masseren komen de organen tot ontspanning. Vrijwel iedereen kan dat voelen gebeuren. Binnen enkele seconde (per stagnatie) voel je zachtheid ontstaan op de plek waar de massage plaatsvindt. Dat kan al direct resulteren in minder pijn, maar het heeft ook andere voordelen. De organen gaan namelijk weer veel beter werken, waardoor allerlei processen in het lichaam beter verlopen, het geeft een fitter gevoel, het immuunsysteem wordt versterkt en de spijsvertering gaat beter verlopen. Ook reguleert het de eetlust waardoor je gemakkelijker op je natuurlijke gewicht terecht zult komen indien je teveel of te weinig weegt. Bovendien geven mensen aan dat ‘oud zeer’ op emotioneel gebied ‘opgeruimd’ wordt door deze speciale massagetechniek.

Zichtbare resultaten!

Naast voelbare resultaten, zoals vermindering van (buik)pijn en klachten rondom spijsvertering en/of stoelgang, heb je na afloop ook zichtbaar resultaat: de houding is verbeterd, de buik wordt platter en de rug wordt rechter.