Massage

wat is het effect van Massage

Een massage stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Er wordt druk uitgeoefend op de zachte delen van het lichaam zoals de huid, hoofdhuid, spieren, pezen, ligamenten, lymfestelsel en organen. Deze behandeling kan toegepast worden bij allerlei soorten (pijn)klachten en ook bij een algeheel vermoeid of gespannen gevoel. Bij aanvang kan het wat gevoelig zijn maar gaandeweg trekt die gevoeligheid weg. Spieren en zenuwen ontspannen, de ademhaling wordt dieper en gedachten komen tot rust. Aangedane delen van het lichaam kunnen zich hierdoor herstellen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het is verstandig om na een massage extra water te drinken.

massage praktijk eindhoven

Shiatsu massage

Shiatsu is een vitaliserende drukpunten massage. De behandeling gaat over soepele kleding heen. De techniek komt oorspronkelijk uit Japan. Tijdens de behandeling lig je op een zachte mat of op een behandeltafel.  Klik hier voor meer informatie over shiatsu-massage.

Taoïstische orgaanmassage (buikmassage)

Deze massage is effectief bij vage buik-, maag- of darmklachten maar kan ook ingezet worden bij chronische darmziektes als Colitits Ulcerosa en Crohn. Klik hier voor meer informatie over Taoïstische orgaanmassage. Spanning, buikpijn, kramp of een opgeblazen gevoel neemt af.