h hethet heOrgaan massage

Verhardingen en spanningen in de buik kunnen pijn veroorzaken. De meeste organen bestaan uit spierweefsel, dit geldt voor de dunne darm, dikke darm, blaas, galblaas, hart, milt, maag en de baarmoeder. Dit spierweefsel kan gespannen raken, net zoals schouders gespannen kunnen zijn. Gespannen organen kunnen pijn veroorzaken, in de buik maar ook door middel van uitstralingspijn elders in het lichaam, zoals in nek en schouders, armen, benen en rug.

Organen die niet uit spierweefsel bestaan, zoals de nieren, lever, longen en alvleesklier, kunnen verharden en verkleven met het diafragma, de ribben, het bekken of de ruggenwervel. Door de verklevingen los te masseren verdwijnen pijnklachten en kan het diafragma zich beter bewegen waardoor de ademhaling dieper wordt en de gezondheid verbetert.

Hoe kunnen organen gespannen raken?

Caffeïne gebruik zorgt voor verhoogde spierspanning, ook in de buik. Stress, emoties, langdurig zitten, overmatige training en bepaalde voedingsstoffen zorgen voor verhoogde spanning in de buik. Alcohol, overige drugs en gifstoffen zorgen voor verhardingen in de lever. Infecties en parasieten geven spanning in de darmen. Ongevallen en operaties kunnen spanning, verklevingen en littekenweefsel opleveren.

Het effect van een buikmassage

Door de massage specifiek op de buik te richten en de organen zachtjes te masseren komen de organen tot ontspanning. Vrijwel iedereen kan dat voelen gebeuren. Binnen enkele seconde (per stagnatie) voel je zachtheid ontstaan op de plek waar de massage plaatsvindt. Dat kan al direct resulteren in minder pijn, maar het heeft ook andere voordelen. De organen gaan namelijk optimaler werken, waardoor allerlei processen in het lichaam beter verlopen, het geeft een fitter gevoel. Het immuunsysteem wordt versterkt en de spijsvertering verloopt beter. Ook reguleert het de eetlust waardoor je gemakkelijker op je natuurlijke gewicht terecht zult komen indien je teveel of te weinig weegt. Bovendien geven mensen aan dat ‘oud zeer’ op het emotionele vlak ‘opgeruimd’ wordt door deze speciale massagetechniek.

Zichtbare resultaten!

Naast voelbare resultaten, zoals vermindering van (buik)pijn en klachten rondom spijsvertering en/of stoelgang, heb je na afloop ook zichtbaar resultaat: de houding is verbeterd, de buik wordt platter en de rug wordt rechter.

Wat is het effect van Massage

Een massage stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Er wordt druk uitgeoefend op de zachte delen van het lichaam zoals de huid, hoofdhuid, spieren, pezen, ligamenten, lymfestelsel en organen. Deze behandeling kan toegepast worden bij allerlei soorten (pijn)klachten en ook bij een algeheel vermoeid of gespannen gevoel. Bij aanvang kan het wat gevoelig zijn maar gaandeweg trekt die gevoeligheid weg. Spieren en zenuwen ontspannen, de ademhaling wordt dieper en gedachten komen tot rust. Aangedane delen van het lichaam kunnen zich hierdoor herstellen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het is verstandig om na een massage extra water te drinken.

Shiatsu massage

Shiatsu is een vitaliserende drukpunten massage. De behandeling gaat over soepele kleding heen. De techniek komt oorspronkelijk uit Japan. Tijdens de behandeling lig je op een zachte mat of op een behandeltafel.  Klik hier voor meer informatie over shiatsu-massage.

Taoïstische orgaanmassage (buikmassage)

Deze massage is effectief bij vage buik-, maag- of darmklachten maar kan ook ingezet worden bij chronische darmziektes als Colitits Ulcerosa en Crohn. Klik hier voor meer informatie over Taoïstische orgaanmassage. Spanning, buikpijn, kramp of een opgeblazen gevoel neemt af.

Wat is Shiatsu-massage?

Shiatsu-massage is Japanse massage waarbij gewerkt wordt met een invoelende, stabiele druk. Dit zorgt voor ontspanning op diep niveau. Shiatsu-massage versterkt ons immuunsysteem en verbetert onze beweeglijkheid. De massage wordt meestal over dunne, soepele kleding heen gegeven. Hierbij lig je ontspannen op een zachte mat of op een comfortabele behandeltafel.

Lichamelijke klachten

Shiatsu-massage is heilzaam voor veel voorkomende fysieke klachten zoals nekklachten, schouderklachten, rugklachten, spierpijnen, pijn aan de gewrichten, zoals heupen, knieën, enkels, schouders, polsen, ellebogen, handen en voeten. Ook aangezichtspijnen en diverse soorten hoofdpijnen kunnen met deze massage behandeld worden.

Emotionele klachten

Daarnaast biedt shiatsu-massage ondersteuning bij veranderingsprocessen, het zet emotionele blokkades of vastzittend verdriet in beweging. De levensenergie kan weer vrij stromen, het lichaam wordt gezonder, de geest flexibeler en komt er ruimte voor nieuwe ideeën. Eigenlijk is shiatsu goed voor iedereen!

Meer energie na een massage

Veel mensen ervaren dat een massage ook heilzaam werkt voor het algehele gevoel van fitheid. Je voelt je na de behandeling een stuk meer ontspannen en tegelijkertijd ook energieker.

Klachten op een rij

Shiatsu is een aanvullende methode die ook goed in combinatie met reguliere geneeswijzen kan worden toegepast bij een breed scala van klachten. Lees hier meer over de klachten die met shiatsu-massage behandeld kunnen worden.

Tarieven en vergoeding

Sas Odenthal is naast gediplomeerd acupuncturist ook gediplomeerd shiatu-masseur. Tevens is zij aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong. Deze beroepsvereniging wordt erkend en vergoed door zorgverzekeraars. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polis die je hebt. Lees hier meer over de tarieven. Mocht je hierover vragen hebben neem dan gerust contact op. Via info@praktijkeindhoven.nl of telefonisch/whats app 06 3456 5511.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?