Hoe ik acupuncturist werd

In 1991 kreeg ik een whiplash. Verschillende behandelingen hielpen onvoldoende. De specialist zei dat ik er maar mee moest leven. Dat deed ik, ik rondde mijn HEAO af, had een leuke baan, kreeg twee kinderen maar had vrijwel altijd pijn. In 2000 ging ik opnieuw op zoek naar hulp en kwam bij een acupuncturist in behandeling. Na 4 maanden was ik volledig genezen.

Acupunctuur helpt je verder

Negen jaren had ik dagelijks pijn tot ik ontdekte dat er al duizenden jaren een methode was waarmee ik van mijn pijn verlost kon worden. Acupunctuur zou veel bekender mogen zijn vond ik. Veel mensen zouden er gebaat bij zijn. Vanuit die gedachte ben ik me gaan verdiepen in Chinese geneeskunde. Hoe meer ik las hoe enthousiaster ik werd. Wat een mogelijkheden!

Opleiding tot acupuncturist

In 2002 besloot ik de 4-jarige HBO opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde (Klassieke Acupunctuur) te volgen om zelf als acupuncturist te kunnen gaan werken. Na een intensieve opleiding, met diverse stages en een uitgebreid afstudeeronderzoek rondde ik mijn studie in 2006 met een diploma Klassieke Chinese Acupunctuur af.

Extra opleidingen

In 2003 besloot ik gelijktijdig Chinese massage te studeren. In 2005 heb ik de opleiding ooracupunctuur gevolgd en in 2006 een westers medische HBO opleiding. Sinds 2007 ben ik werkzaam als gediplomeerd acupuncturist. In 2009 heb ik de opleiding tot shiatsu-masseur afgerond. Tevens ben ik sinds 2009 gecertificeerd in cosmetische acupunctuur en heb ik de opleiding Chi Nei Tsang – taoïstische orgaanmassage gevolgd. In 2009 en 2010 heb ik de opleiding Voedingsleer vanuit de Chinese Geneeskunde gevolgd en in 2010 de opleiding TSEA electro acupunctuur. In 2011 heb ik de opleiding Vijf Elementen Acupunctuur gevolgd en in 2012 de opleiding Cardio-acupunctuur.

Daarnaast ben ik in 2012 afgestudeerd als Hatha yoga docente, om mijn werk nog completer te kunnen maken geef ik soms persoonlijke yoga oefeningen mee gericht op het verminderen van klachten en het verbeteren van de algehele gezondheid.

In 2013 heb ik de workshop buikacupunctuur gevolgd. In 2014 volgde ik de workshop schedelacupunctuur en in 2015 de workshop NADA, ooracupunctuur ter ondersteuning bij detoxificatie. In 2016 hernieuwde ik mijn opleiding Medische Basiskennis en in 2017 volgde ik de opleiding Psychosociale Basiskennis. In 2018 leerde ik werken volgens de Dr. Tan methode, een acupunctuurmethode gericht op onbegrepen pijnklachten. Tevens volgde ik in Italië de opleiding Yin Yoga Medicine, de verbindende schakel tussen yoga & mijn behandelingen. Middels deze kennis geef ik mensen tools in handen om in de toekomst klachtenvrij te blijven. Ook volgde ik specialisaties op gebied van buikklachten, oog-, oor- en keelklachten en de relatie tussen voeding & kanker.  In 2019 volgde ik verdiepingslessen met betrekking tot spijsverteringsklachten en slaapproblematiek. In 2020 volgde ik een studie naar de Xi-Cleft punten, een methode om fysieke en emotionele blokkades in beweging te krijgen. Ook leerde ik van Joseph Müller de spirituele betekenis van alle acupunctuurpunten. In 2020 en in 2022 hernieuwde ik mijn EHBO theorie en praktijk en volgde ik de compleet vernieuwde ooracupunctuuropleiding van Dianne Sommers. Daarnaast volgde ik nascholingen op het gebied van neurologische klachten en huidaandoeningen. Voor 2023 staan al weer mooie studies op het programma.