Mijn verhaal

Sas Odenthal acupuncturist

Hoe ik acupuncturist werd

In 1991 kreeg ik een whiplash. Verschillende behandelingen hielpen onvoldoende. De specialist zei dat ik er maar mee moest leven. Dat deed ik, ik rondde mijn HEAO af, had een leuke baan, kreeg twee kinderen maar had vrijwel altijd pijn. In 2000 ging ik opnieuw op zoek naar hulp en kwam bij een acupuncturist in behandeling. Na 4 maanden was ik volledig genezen.

Acupunctuur helpt je verder

Negen jaren had ik dagelijks pijn tot ik ontdekte dat er al duizenden jaren een methode was waarmee ik van mijn pijn verlost kon worden. Acupunctuur zou veel bekender mogen zijn vond ik. Veel mensen zouden er gebaat bij zijn. Vanuit die gedachte ben ik me gaan verdiepen in Chinese geneeskunde. Hoe meer ik las hoe enthousiaster ik werd. Wat een mogelijkheden!

Opleiding tot acupuncturist

In 2002 besloot ik de 4-jarige HBO opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde (Klassieke Acupunctuur) te volgen om zelf als acupuncturist te kunnen gaan werken. Na een intensieve opleiding, met diverse stages en een uitgebreid afstudeeronderzoek rondde ik mijn studie in 2006 met een diploma Klassieke Chinese Acupunctuur af.

extra opleidingen

In 2003 besloot ik gelijktijdig Chinese massage te studeren. In 2005 heb ik de opleiding ooracupunctuur gevolgd en in 2006 een westers medische HBO opleiding. Sinds 2007 ben ik werkzaam als gediplomeerd acupuncturist. In 2009 heb ik de opleiding tot shiatsu-masseur afgerond. Tevens ben ik sinds 2009 gecertificeerd in cosmetische acupunctuur en heb ik de opleiding Chi Nei Tsang – taoïstische orgaanmassage gevolgd. In 2009 en 2010 heb ik de opleiding Voedingsleer vanuit de Chinese Geneeskunde gevolgd en in 2010 de opleiding TSEA electro acupunctuur. In 2011 heb ik de opleiding Vijf Elementen Acupunctuur gevolgd en in 2012 de opleiding Cardio-acupunctuur.

Daarnaast ben ik in 2012 afgestudeerd als Hatha yoga docente en werk met yoga-oefeningen gericht op het verminderen van klachten en het verbeteren van de algehele gezondheid.

In 2013 heb ik de workshop buikacupunctuur gevolgd. In 2014 volgde ik de workshop schedelacupunctuur en in 2015 de workshop NADA, ooracupunctuur ter ondersteuning bij zowel lichte als zware detoxificatie.

Plato voorwaarden

In november 2016 behaalde ik opnieuw de (westers) medische basiskennis opleiding, waardoor ik aan de Plato-eisen kan blijven voldoen. In augustus 2017 haalde ik ook mijn diploma psychosociale basiskennis.

In het voorjaar van 2018 volgde ik diverse workshops, onder andere op gebied van Kanker & Voeding. In juni 2018 ging ik naar Italië voor de opleiding Yin Yoga Medicine: de specifieke de link tussen yoga & klachtenbehandeling. In het najaar van 2018 kreeg ik de kans enkele dagen les te krijgen van de grootheid in de Japanse acupunctuur: Kiiko Matsumoto, rond het thema oog-, oor-, neus- en keelklachten. In de winter van 2018 verdiepte ik me gedurende enkele weken in de Dr. Tan Methode: effectief pijn behandelen via reflectiepunten, een hele mooie methode die ik inzet bij klachten waar de Klassieke Acupunctuur weinig kan betekenen.

Voor de zomer van 2019 staat de workshop ‘herstel veiligheid en veerkracht bij jeugdigen’ op het programma. Middels een methode die via het lichaam kalmeert en veiligheid herstelt en kinderen helpt bij stress en trauma.