Pijnlijke slijmbeurs elleboog, schouder, knie of heup

Een ontsteking van één van de slijmbeurzen kan behoorlijk pijnlijk zijn. Vooral bij bepaalde bewegingen terwijl andere bewegingen geen klachten of bewegingsbeperking uitlokken. Bekende slijmbeursklachten zijn pijnklachten rond de ellebogen, schouders, knieën en heupen.

Een slijmbeursontsteking doet pijn, kan warm aanvoelen, rood zijn, de locatie is vaak iets dikker geworden en er is meestal sprake van (wat) functieverlies zoals bewegingsbeperkingen/of krachtverlies.

Wat is dat eigenlijk, zo’n slijmbeurs?

Bursitis is de medische naam voor een ontstoken slijmbeurs (een bursa)

Zo’n bursa is een klein zakje vocht dat werkt als een stootkussentje. Zeg maar een kleine airbag op kwetsbare plekken bijvoorbeeld bij gewrichten. Maar ook tussen (uitstekende) botdelen. We hebben er een heleboel, op plaatsen waar bescherming nodig is, om frictie te voorkomen.

Heel mooi natuurlijk, zo’n beveiliging, maar soms loop je een blessure op aan dat beveiligingssysteem. Bijvoorbeeld doordat je je stoot. Meestal loopt dat uit op wat ze noemen een acute slijmbeursontsteking. Maar ook overbelasting kan leiden tot een ontsteking van een slijmbeurs, dat wordt dan meestal een chronische slijmbeursontsteking genoemd.

En daar zit je dan, met je slijmbeursontsteking. De meeste tijd voel je niets en op sommige momenten kun je wel door de grond gaan van de pijn. Heel vervelend dus want naast behoorlijk wat pijn kan het ook zorgen voor beperkingen in je bewegingen of in je kracht. De meeste huisartsen zeggen dat het tijd nodig heeft, vaak veel tijd. Of er wordt een injectie gezet, eentje met een ontstekingsremmende vloeistof (corticosteroïd). Helaas is het gunstige effect van zo’n injectie voor veel mensen maar van korte duur. Of er is helemaal geen resultaat merkbaar. Wat dan? Maanden wachten tot je lichaam het zelf opgelost heeft? Soms lukt dat, maar er zijn ook gevallen die ‘chronisch’ worden, waar je dus niet meer vanaf zou kunnen komen.

Snelle genezing slijmbeursontsteking met acupunctuur

Dan is het goed te weten dat Sas Odenthal van Praktijk Eindhoven al veel mensen van hun slijmbeursklachten afgeholpen heeft. Zowel bij acute als bij chronische slijmbeursontstekingen zijn de resultaten goed te noemen. Voor de meeste mensen al in twee behandelingen. De behandeling bestaat uit een op maat gemaakte combinatie van drie technieken waarin Sas Odenthal opgeleid is: acupunctuur, massage en cupping. De laatste techniek is wat minder bekend in Nederland maar wordt in Azië al duizenden jaren toegepast, een hele efficiënte methode bij onder meer slijmbeursklachten. Voorafgaand aan de behandeling legt Sas goed uit wat je kunt verwachten. Heb je nu al vragen? Neem gerust contact op, je vragen zullen zo goed mogelijk beantwoord worden.

 

Vragen of meer informatie? Neem contact met me op:

13 + 5 =