Yoga

Yoga aanbod met ingang van juli 2019

Momenteel zijn er geen yoga lessen bij Praktijk Eindhoven. De acupunctuur/ massage-behandelingen gaan wel onverminderd door.

Met ingang van juli 2019 volgt de herstart met een gevarieerd aanbod van yoga lessen. De verschillende vormen zijn ondersteunend aan herstel en behoud van gezondheid. Bij zowel het voorkomen als genezen van diverse lichamelijke en emotionele klachten. Daarnaast zijn alle lessen gericht op ontspanning.

Je hoeft niet soepel en lenig te zijn om deel te nemen. Je hoeft geen ervaring te hebben. Yoga is voor mensen van alle leeftijden. Tevens zullen er vanaf september 2019 op specifieke klachten gerichte yoga workshops worden gegeven, waarmee je aan je eigen herstel kunt werken en/of klachten in de toekomst leert te voorkomen. Je kunt hierbij onder meer denken aan rugklachten, slaapproblemen, depressieve klachten, reuma en fibromyalgie, overgangsklachten, buikklachten, nek- en schouderklachten.

wat is yoga?

Yoga is ontstaan in India. Het is onderdeel van harmonieus leven. Om lichaam en geest te verbinden en in evenwicht te brengen. Het gaat over bewustwording, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. Ook leer je te voelen wat belangrijk is en wat losgelaten kan worden. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan het laten stromen van zowel gedachten als stagnaties op het fysieke niveau. Over het bewust worden van grenzen, accepteren en respecteren of waar mogelijk grenzen onderzoeken en eventueel op veilige wijze verleggen.

Wat is het effect voor je lichaam?

De houdingen (asana’s) zorgen voor kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit, zonder dat het lichaam te zwaar  belast wordt. Spanningen en blokkades kunnen op een natuurlijke manier wegstromen. Yoga heeft een diepe werking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt kans om te ontspannen en te herstellen. De oefeningen brengen balans.

Door regelmatige beoefening zul je je lichamelijk fitter voelen en ervaren dat je gedachten tot rust kunnen komen.

flexibiliteit praktijk eindhoven

Flow yoga

Flow yoga is een van de meest rustige vormen, klik voor meer info.

Hatha yoga

Hatha is dé klassieke vorm van yoga, klik voor meer info.

Power yoga

Power yoga is een van de meest krachtige, dynamische vormen van yoga, klik voor meer info.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bevordert een natuurlijke en veilige bevalling, klik voor meer info.

Agenda

Voor een volledig overzicht van alle lessen, klik hier.

Kosten

Voor een volledig overzicht van de tarieven, klik hier.