Zwangerschapsyoga

Praktijk Eindhoven zwangerschapsyoga

Ter voorbereiding op een goede bevalling en zeker ook op een vlot herstel biedt Praktijk Eindhoven gerichte yoga lessen voor zwangere vrouwen.

Zwanger zijn en yoga

Tijdens de zwangerschap verandert er veel: gewrichtsbanden verweken onder invloed van hormonen, de hoeveelheid bloed neemt toe en je organen worden meer belast. Yoga maakt je lichaam soepel en sterk, dat bevordert een natuurlijke en veilige bevalling. De yoga lessen zijn gericht op het versterken van je lichaam, het behoud van je fitheid en het verminderen van zwangerschapskwaaltjes. Daarnaast leer je hoe je je zo diep kunt ontspannen dat je minder pijn ervaart tijdens je bevalling. Ook leer je hierdoor hoe je je uithoudingsvermogen kunt vergroten. Hierdoor wordt de bevalling minder zwaar en herstel je sneller.

Voordelen van zwangerschapsyoga

Yoga helpt je bewust worden van je lichaam. Je leert te vertrouwen op je lichaam en je wilskracht, waardoor je de bevalling ontspannen tegemoet kunt zien. Ook leer je hoe je weeën op kunt vangen en hoe je met pijn om kunt gaan. Yogahoudingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen verminderen of voorkomen kramp, rugpijn, misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, vocht vasthouden en bloeddrukproblemen.

Partnerles

In deze les leer je samen met je diegene die jou bijstaat bij je bevalling diverse ademhalingstechnieken en leert je partner diverse massagetechnieken die jou kunnen helpen tijdens je zwangerschap en de bevalling. In de partnerles wordt er geen yoga gegeven, wel leert je (bevallings)partner hoe hij/zij jou kan coachen op de momenten dat dat nodig is.

Vergoeding

Veel zorgverzekeringen verstrekken – afhankelijk van je polis – een tegemoetkoming in de leskosten, informeer naar de mogelijkheden. Als jouw verzekering de zwangerschapslessen vergoedt dan ontvang je een factuur die je in kunt dienen bij je zorgverzekering.