Reacties van cliënten

Martijn Kemps, 30 jaar
Na een paar jaar rond gelopen te hebben met hooikoorts en elke dag pillen hiervoor te slikken, besloten toch een keer acupunctuur te proberen. Wat blijkt, na een paar sessies compleet van de klachten af! Praktijk Eindhoven is zeker een aanrader aan iedereen die last heeft van hooikoorts.
Kim, pedagogisch medewerkster, 25 jaar
Toen ik Sas mailde om een afspraak te maken wist ik nog niet goed wat ik van acupunctuur vond. Ik heb ongeveer 1,5 jaar last gehad van heftige buikpijn, waarvoor ik zelfs een maagonderzoek heb gehad in het ziekenhuis. Zonder resultaat. Een vriendin raadde aan om naar een acupuncturist te gaan en dat was ook mijn laatste optie die ik kon bedenken. Eén ding waar ik erg tegen op zag waren de naalden, want ik ben al heel lang bang voor naalden. Ik moest kiezen tussen buikpijn en de naalden dus koos ik toch voor de naalden. Sas ontving mij vriendelijk en legde uit wat er allemaal ging gebeuren. Ik gaf aan dat ik erg tegen de naalden op zag en ze hielp me daar doorheen. Zodra ze de eerste naald erin deed viel er een hele last van mij af, want dit viel heel erg mee! Ik had verwacht dat de naalden zouden voelen zoals naalden maar het waren kleine prikjes die direct wegtrokken! Ik heb 4 behandelingen gehad en mijn buikpijn was weg! Ik zou het misschien zelf niet geloven als iemand mij dit zou vertellen maar ik ben zo ontzettend blij dat ik naar een acupuncturist ben gegaan ondanks mijn angst voor naalden! Dankjewel Sas!
Els Sprakel, 72 jaar
Bijna een half jaar kon ik niet goed lopen. Behandeling en steunzolen bij een podotherapeut leken het probleem alleen maar te verergeren. Na 3 voetbehandelingen bij Sas loop ik weer als een hinde. Heel veel dank, ik ben je eeuwig dankbaar. Super. Ook de heerlijke, ontspannen omgeving bij Praktijk Eindhoven was heel fijn om te ervaren en te ondergaan.
Frans Canters, Son en Breugel
In juli 2014 heb ik een hernia opgelopen. In het ziekenhuis is een scan gemaakt en de uitslag bleek inderdaad een hernia te zijn, maar er zou niet behandeld worden, het moest vanzelf genezen. De orthopedisch chirurg zei letterlijk als het erger wordt, zien we u van zelf wel terug. Een operatie zou te veel risico’s met zich meebrengen. De pijn werd steeds erger en belemmerde mijn functioneren steeds meer. Via via ben ik in maart 2015 in contact gekomen met Sas en telefonisch bevestigde ze al dat ze wel kansen zag voor een succesvolle behandeling. Daarna heb ik 7 behandelingen bij haar ondergaan en die hebben als resultaat gehad dat de pijn steeds minder werd, ik kon me steeds weer beter bewegen en de tussenpozes tussen de behandelingen werden steeds langer. Ik ben zelf in die tijd ook blijven sporten om zodoende zo veel mogelijk in beweging te blijven. In de beginperiode kon ik alleen wat fietsen, maar gaandeweg de behandelingen kon ik ook de fitnessoefeningen steeds uitbreiden. In juni 2015 was ik pijnvrij. Ik zou daarna nog om de drie maanden een nabehandeling nodig hebben, maar dit bleek zelfs niet meer nodig na de laatste behandeling in december. Sas, graag wil ik je bedanken voor je inzet en behandelingen. Ze hebben er in ieder geval voor gezorgd dat het leven weer veel aangenamer voor me is. 
Marianne Welten (62)
Gedurende tientallen jaren had ik last van migraine waardoor ik 2 dagen per maand, en soms zelfs 2 dagen per veertien dagen, volledig was uitgeschakeld. Jarenlang gebruikte ik verschillende medicijnen en onderging ik allerlei behandelingen om van die vervelende aanvallen verlost te worden, maar niets hielp. Alle reguliere en alternatieve therapieën ten spijt, bleven de migraine-aanvallen optreden, even vaak en even heftig als voor de therapie. Op aandringen van één van mijn kinderen ben ik eind december 2015 in contact gekomen met Praktijk Eindhoven, met Sas Odenthal. Na 2 behandelingen van haar kreeg ik een migraine-aanval, met dit verschil dat die veel minder heftig was dan alle voorgaande aanvallen. Na de 3e, de 4e en de 5 behandeling bleef een migraine-aanval uit maar ik bleef denken: voor hoe lang? Het is nu juli 2016 en ik heb sedert begin januari geen enkele migraine-aanval meer gehad. Nog steeds kan ik het nauwelijks geloven. Na al die jaren zijn het 5 behandelingen van Sas die mijn leven lichter hebben gemaakt. Dankjewel, Sas! 
Frans, 70 jaar
Eind januari kreeg ik een ontsteking aan de alvleesklier en een ziekenhuisopname, in februari kwam de ontsteking terug  en er volgde opnieuw een ziekenhuisopname. In april werd de galblaas uit voorzorg verwijderd, maar in mei was er toch weer opnieuw een alvleesklierontsteking en ziekenhuisopname. Mijn energiepeil was dramatisch gezakt en ik zag er verre van fit uit. In juni heeft Sas mij behandeld met acupunctuur en orgaanmassage en daarna is mijn gezondheid met sprongen vooruit gegaan (voelbaar en zichtbaar). Sas heeft me toen tevens behandeld voor de hoge bloeddruk, omdat de medicijnen die ik daarvoor gebruikte een dergelijke ontsteking konden veroorzaken. Een van die medicijnen heb ik vanaf dat moment achterwege gelaten en de behandeling heeft tevens de bloeddruk naar beneden gebracht.
Esther van Liempt, Eindhoven, 36 jr
Na mijn zwangerschap (eind 2012) kreeg ik pijnlijke klachten aan mijn handen en schouders. Met deze klachten ben ik bij Sas terecht gekomen en werd behandeld met acupunctuur, in totaal 4x. Vrij snel daarna ben ik gestart met de yogalessen bij Sas, die werkelijk een verrijking zijn voor mijn fysieke gezondheid en psychisch welzijn. Yoga brengt o.a. mijn diabetesregulatie in balans, wat de kwaliteit van leven bevordert! Nu 2,5 jaar later ben ik nog steeds geheel klachtenvrij en kijk altijd uit naar mijn volgend ‘yogamomentje’ bij Praktijk Eindhoven.  
Nel T.
Een half jaar had ik last van aangezichtspijn. Diverse medicijnen gehad, maar niks hielp. Iemand adviseerde mij om een acupunctuur behandeling te ondergaan. Nou, daar had ik echt helemaal niets mee! Maar, ten einde raad toch maar een afspraak gemaakt bij Sas. Het is niet te geloven: na 2 behandelingen was de pijn weg. Voor andere kwaaltjes heeft ze me ook behandeld. Vandaag ben ik na 4 jaar weer bij Sas geweest voor iets anders en Sas kende nog mijn hele (familie)geschiedenis. En dat met zoveel patiënten! Chapeau! Sas, voor mij ben je een “wonderdokter”.
Nelleke
Na jaren van pijn in knieen, rug en handen , nooit gedacht dat ik al na een aantal (4) behandelingen al gewoon pijn vrij zou zijn. Was ik maar eerder gegaan, heerlijk die behandelingen . Bedankt Sas 
Anja, 44 jaar
Waar diverse zalven, lichttherapie en dergelijke niet het gewenste resultaat boden. Hielp Sas van Praktijk Eindhoven en haar naalden mij na een jarenlange strijd tegen de jeuk overgehouden van mijn Psoriasis door mij een op maat gerichte therapie te bieden en mij bewust te maken dat ik er zelf ook veel aan kon doen om de klachten te voorkomen. Weten waarom iets is, was voor mij een “”eyeopener” tot het behaalde effect waar ik nog dagelijks van kan genieten.
Ellen
Ik ben bij Sas voor het 1st geweest vanwege problemen met mijn darmen (obstipatie), waarvoor ik ook bij een MDL specialist onder controle sta. Wat een verschil al na de 1ste sessie. Darmen / harde buik voelden een stuk soepeler. Ben daarna meerdere malen teruggegaan en blijf het verschil merken. Met de juiste acupuncturebehandelingen en buik massages die Sas toepast, heb ik er, na vele jaren ellende met darmen, er weer vertrouwen in dat mijn darmen weer helemaal gezond gaan worden. Dank Sas, ook voor je goede adviezen omtrent darm gerelateerde problemen. Je ziet me binnenkort weer voor een nieuwe reeks sessies (als onderhoud en om vertrouwen te houden).
Claudia, 57 jaar
Al vanaf mijn puberteit heb ik last van maag/darm problemen waarvan misselijkheid, buikpijn en niet goed kunnen eten mij zeer belaste. Na jaren van hulp vragen bij reguliere genezers en alternatieve genezers kreeg ik 5 jaar geleden een diagnose. Ik heb gastroparese (maagontledingsprobleem). Mijn maag houd kleine hoeveelheden voeding uren vast voor het naar de darmen wordt vervoerd. Jaren van medicatie uitproberen en diëten resulteren uiteindelijk in het leren leven met dit probleem want we kunnen niks meer voor je doen. Een lieve vriendin vertelde me over Sas. Ik had weinig vertrouwen in maar wat had ik te verliezen. Eenmaal bij Sas was ik ontzettend blij dat ik was gegaan. Vanaf de eerste behandeling was mijn misselijkheid weg! Ik kan het nog bijna niet geloven. Heb inmiddels nog een paar behandelingen gehad. Mijn darmen functioneren weer normaal waardoor ik met mijn medicatie daarvoor kon stoppen. Ik kan veel gevarieerder eten en drinken. Ik voel me daardoor veel beter en blijf nu ook op een gezond gewicht. Ik heb mijn leven weer terug en kan weer volop genieten! 
Dank je Sas!
Gijs Moolenaar, commercieel directeur Quingo, 29 jaar
Al twee jaar had ik last van rugklachten en pijn aan mijn rechterknie. Regelmatig bij de fysio geweest maar dat hielp niet echt. Toen kwam ik bij Sas in de praktijk. Ze behandelde allebei de klachten met acupunctuur en massage en na 5 behandelingen waren de klachten weg. Het gaat al 6 maanden goed, ook na het sporten geen last. Ik vond die naaldjes eerst eigenlijk maar niks maar ben blij dat ik gegaan ben!
Marcha
Daar ging ik weer; net zoals bij mijn eerste zwangerschap begon de 42 weken in zicht te komen. Ik had tijdens mijn tweede zwangerschap 1 wens en dat was om niet ingeleid te hoeven worden in het ziekenhuis (zoals bij de eerste). Uiteindelijk sprak de verloskundige toch uit dat een inleiding tot de mogelijkheden moest gaan horen. Ze gunden me wel de tijd ( in hoevere mogelijk) om het alsnog natuurlijk op gang te laten komen. Op zaterdagavond heb ik Sas gemaild omdat ik las op internet dat acupunctuur baat kan hebben. Ik kreeg direct een mail terug en we hebben een afspraak gemaakt op dinsdag. Ik was toen 41 weken en 3 dagen zwanger. De behandeling was rustig en fijn. Ik kreeg goede uitleg en ik voelde me op mijn gemak. Na de behandeling had ik de hele dag last van harde buiken en voorweeen. Dit heeft doorgezet tot in de nacht van woensdag op donderdag. Spontaan in de nacht begonnen mijn weeen, tegen de verwachting van de verloskundige in! In een recordtijd (van begin tot eind maar 6 uurtjes) is onze dochter geboren! Ik ben ervan overtuigd dat de behandeling van Sas hieraan heeft bijgedragen. Naast wellicht het laatste zetje voor de baby, ben ik ook heel erg blij geweest met de extra ‘tips’ die Sas me heeft gegeven tijdens de behandeling ( tips over ademhaling en focus) Ik kon redelijk ontspannen door de bevalling heen komen. Een enorm fijn gevoel!
Marianne van Z., Eindhoven, 23/02/2016
Sas is een empatische vrouw, rustig en open. Je voelt je meteen in goede handen. Twee jaar geleden kreeg ik opeens aangezichtspijn. Hopeloos werd ik ervan. Van mijn huisarts kreeg ik Carbamazapine.  Een geneesmiddel tegen zenuwpijn en epilepsie. Daar wilde ik echt niet aan beginnen. Gelukkig kon ik meteen bij Sas terecht. Na twee behandelingen was ik van die vreselijke pijn af. Geweldig. Afgelopen maand kreeg ik weer een aanval, maar dan aan de andere kant van mijn gezicht. Gelukkig kon ik weer direct geholpen worden. Je voelt de verkramping van die erge pijn tijdens de behandeling wegvloeien. Heerlijk.
Meike (36)
.Toen ik twee jaar geleden bij praktijk Eindhoven terecht kwam was ik wanhopig opzoek naar verlossing van mijn pijn. Ik heb sinds 2006 de aandoening Torticollis Spasmodica, een neurologische aandoening waarbij de spieren van mijn hals in een spasme raken en ik mijn hoofd niet kan draaien. Van 2008 tot 2013 is het met behulp van Botox injecties onder controle gehouden, maar plotseling, september 2013 kwam het zo heftig terug dat zelfs een dubbele dosis Botox niet aansloeg. Wanhopig was ik, mijn leven stortte in. Niks meer kunnen en met twee kleine kinderen zitten. Mijn leven leek even uitzichtloos. Toen ik bij Sas kwam en de eerste behandeling onderging was dat ook meteen mijn eerste kennismaking met acupunctuur. Ik liet het over me heen komen, wat kon ik anders. Er gebeurde echt vanalles en ik voelde letterlijk emoties opkomen die duidelijk te lang vast zaten. Ik was overtuigd dat dit de juiste weg was. Sas heeft me met haar behandelingen mijn leven weer terug gegeven, ik kon na 4 sessies weer echt zelf rechtop lopen en na 6 behandelingen durfde ik zelfs auto te rijden. De Botox ging ook weer aanslaan en ik voelde me letterlijk meer ontspannen. Laatst, met het overlijden van mijn schoonvader nog een behandeling ondergaan ter voorkoming van terugslagen en dat heeft geholpen. Nu, 2 jaar later sta ik positief in het leven, doe actief aan yoga en ben sinds kort mijn eigen kinderyoga studio gestart. Acupunctuur een wonder? Dat zeg ik niet, maar voor mij is het dat wel geweest. Dus bedankt Sas, je hebt mij letterlijk de ogen geopend. 
Lenie van Brunschot
Ik ben een vrouw van 56 jaar en heb al meer dan 35 jaar migraine. De aanvallen kwamen heel vaak en dan lag ik een hele dag op bed in het donker en zonder geluid want dat kon ik niet verdragen, de hoofdpijn en lichtflitsen waren verschrikkelijk. Daarnaast had ik de laatste jaren ook dagelijks “gewone” hoofdpijn. Vorig jaar werden de migraine aanvallen echter nog veel heftiger en was ik 2 dagen en 2 nachten niet in staat iets te doen en kwamen de aanvallen steeds sneller op elkaar, gemiddeld om de 2 weken. Ik werd hier behoorlijk wanhopig van. Tot een vriendin me vertelde over Sas en haar goede ervaringen met de behandeling die ze bij Sas had gehad. Ik heb meteen een afspraak met Sas gemaakt en kon al snel bij haar langs komen. Ze luisterde goed naar mijn verhaal en zei dat ze mij van die migraine af kon helpen. Ze ging meteen aan de slag met acupunctuur (voor mij een hele nieuwe ervaring) en massage. Ook gaf ze veel tips over mijn houding en dat ik meer moet leren ontspannen omdat alles in mijn nek en rug vast zat. Na die eerste behandeling, half oktober, heb ik geen migraine meer gehad en ook geen dagelijkse gewone hoofdpijn meer. Inmiddels heb ik 5 behandelingen gehad en het gaat super goed! Ik heb ook veel meer energie! Ik ben Sas ontzettend dankbaar dat ik mijn leven weer op een prettige manier kan leven want door de migraine heb ik in het verleden heel veel leuke dingen gemist. Sas je bent een erg lieve betrokken vrouw en super goed in je werk, ga zo door!!
Sandra van Oorschot-Siegers, Nuenen, 28
Ik kwam bij Praktijk Eindhoven terecht na een lang en intensief traject in 2 algemeen ziekenhuizen waarbij beide ziekenhuizen geen aanwijsbare reden konden vinden voor mijn vervelende klachten. Ik had dagelijks flinke buikpijn en was behoorlijk afgevallen. Bij Praktijk Eindhoven kreeg ik na een korte intake en een onderzoekje uitleg over mijn klachten en het te verwachten resultaat van de behandeling. Ook ging Sas gelijk een eerste behandeling doen! Ongelofelijk, in het ziekenhuis moest ik voor alles terug komen. Na 3 behandelingen was ik en ben ik vrijwel klachtenvrij. Inmiddels bijna 2 jaar verder. Ik kom nog af en toe langs voor een onderhoudsbehandeling, dit zorgt er voor dat ik klachtenvrij het leven door kan. Los van de praktische behandeling is het contact met Sas heel prettig. Ik heb veel goede en bruikbare tips van ze gekregen en me erg prettig gevoeld tijdens de behandelingen! Ook de yoga lessen zijn een echte aanrader!
Rieneke Smits, 38 jaar
Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel last gekregen van restless legs, oftewel onrustige benen. Hierdoor sliep ik s’nachts nog maar amper en dreef het me echt tot wanhoop. Zwanger zijn is fijn, maar bijna niet meer kunnen slapen is dan echt een ramp. Uiteindelijk heb ik bij Sas één behandeling ondergaan van acupunctuur in combinatie met shiatsu. Vanaf dat moment slaap ik ‘s nachts weer goed en heb ik geen last meer gehad! Super blij dat ik die stap heb genomen. Mijn nachtrust is weer terug en ik kan weer genieten van mijn zwangerschap.
Remco, 35 jr, Eindhoven, software engineer
Een paar jaar geleden is bij mij de ziekte van Crohn ontdekt. Opvlammingen zijn welliswaar adequaat opgepakt door het ziekenhuis, maar buikklachten “horen nou eenmaal bij het ziektebeeld”. Gelukkig kende ik Sas, want na verschillende behandelingen, acupunctuur en orgaanmassage, heb ik nu minder last en houd ik meer energie over. De holistische aanpak vind ik erg prettig. En met wat voedingsadvies en diverse vormen van yoga, kun je zelf verder werken aan je gezondheid. Een compleet aanbod dus, om je lichaam weer in balans te brengen.
Marjolein de Vries - 25 jaar
In 2010 kwam ik, onbekend met Chinese Geneeswijze, met depressieve klachten bij Praktijk Eindhoven. Die door middel van acupunctuur en Chinese massage lichter werden en verdwenen. Naast de prettige uitwerking, was voor mij een reden om terug te komen, dat je echt als mens behandeld wordt. Oprechte interesse, een luisterend oor en een persoonlijke begroeting. Sinds een paar jaar volg ik bij Sas met veel plezier een variété yoga lessen, waar ik wekelijks naar uitkijk.
Annelies (42)
Sas Odenthal is een bevlogen vrouw die zich voortdurend blijft ontwikkelen en vernieuwen. Ze heeft veel vak- en mensenkennis en haar behandelingen zijn ontspannen, maar bovenal effectief. Haar yogalessen vormen een goede mix van inspanning en ontspanning en zijn altijd fijn om te volgen. Ze biedt mensen die meer willen extra uitdagingen en ze houdt de vaart in de les. Sas weet wat ze doet en waarom bepaalde oefeningen goed of juist minder goed zijn voor cursisten in bepaalde omstandigheden of bij fysieke klachten. Ik kan haar lessen iedereen aanraden.
Orly Vlot, Therapeut en coach, Eindhoven
Sas inspireert gezondheid. In mij wakkerde ze een vlam aan om opzoek te gaan naar mijn eigen vitaliteit. Dankjewel.
Annie Sterks - Den Dungen
Op 1 mei 2015 ben ik voor de eerste keer bij Sas terecht gekomen met veel last van lucht in de buik. Daar had ik al jaren last van. En dan bedoel ik ook echt veel lucht in de buik. ‘s Morgens bij het opstaan een normale buik maar tegen de avond kreeg ik mijn broek niet meer dicht. Dit had een enorme invloed in mijn dagelijkse doen en laten. Totdat ik bij Sas terecht kwam. In 4 weken tijd ben ik nu 3x geweest en de buik is al met meer dan de helft afgenomen. Dit alles door acupunctuur en massage. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en hoop over een paar behandelingen helemaal van mijn klachten af te zijn. Mede door het gezonde dieet dat Sas mij aan raadde ben ik ook nog eens 9 kilo afgevallen.
S., 26 jaar
Ik ben bij Sas gekomen, omdat ik last had van jaloezie. Ik werd snel jaloers in mijn relatie terwijl het niet nodig was. Nu ik bij Sas behandeld ben met acenpentuur is mijn jaloezie en onzekerheid zodanig weg dat ik het kan hendelen. Sas heeft mij ook bewust gemaakt van mijn lichaamshouding. Dat helpt mij om te ontspannen wanneer ik in een situatie zit waarin ik eerder jaloers zou worden. Ik ben erg blij dat ik met Sas in contact gekomen ben.
Freya, Eindhoven, 28 jaar
De eerste behandelingen acupunctuur kreeg ik tussen een zware periode van hormoon behandelingen, ik had veel last van de bijwerkingen van de medicatie, was veel afgevallen en uitgeput. en de medicatie had niet het gewenste effect. Na de behandelingen bij sas met acupunctuur, buikmassage en voedingstips sterkte ik weer aan, kreeg meer rust en voelde me weer fit. het was een fijne ondersteuning tussen mijn behandelingen in het ziekenhuis door en ik voelde me weer fit genoeg om de behandelingen in het ziekenhuis door te zetten. weer reageerde mijn lichaam heel heftig op de medicatie. een jaar na het stoppen met de medicatie had ik nog steeds ontzettend veel last van buikpijnen en slecht slapen. In het ziekenhuis kreeg ik allerlei onderzoeken maar de oorzaak van de klachten konden ze niet vinden en weer aan medicatie wilde ik niet. Zo kwam ik voor de 2de keer bij sas terecht, na 3 behandelingen en de tip om geen gluten meer te eten ben ik nu van al mijn klachten af. wat een verademing na zo\’n lange periode met klachten, super bedankt sas!
Hans Sprakel, 72 jr, gepensioneerd financieel adviseur
Na een verkeersongeluk meende ik voor mijn gekneusde schouder geholpen te zijn met massage. Een vriendin gaf mij de tip, vanwege goede ervaringen, om een afspraak te maken met Sas Odenthal, acupuncturiste en masseuse. Een afspraak was snel gemaakt, mede door een uiterst verzorgde en adequaat werkende site. De behandelingen (een zestal) waren super met het gewenste effect. De behandelruimte is af. Er hoeft ook nooit gewacht te worden m.a.w. afspraak is afspraak. Vervolgafspraken, op eigen initiatief, zijn snel en per mail te maken. Ook niet onbelangrijk, de praktijk(ruimte) in Eindhoven is heel gemakkelijk te bereiken. Parkeren is kostenloos en parkeerplaatsen zijn ruim aanwezig.
Susanne, 37 jaar, kredietbeheerder
Ruim een jaar geleden heeft Sas mij met acupunctuur behandeld voor mijn long- en eczeemklachten. En daarbij gaf ze me de tip om zoveel mogelijk koemelk- en suikervrij te gaan leven. Ik heb haar advies opgevolgd en nu voel ik me fitter dan ooit!! Zeker, het aanpassen van mijn voedingspatroon was even wennen, maar gaat me nu goed af. Ik hanteer de 80/20 regel waardoor ik het goed kan volhouden. En ik maak bewust een keuze als ik een keertje “zondig”. En ook de geadviseerde wollen band voor mijn middel heeft wonderen gedaan, waardoor ik het niet meer structureel koud heb. Dus een big thank you vond ik wel op zijn plaats! Keep up the good work!
Yasmine, Eindhoven
Ik heb een lange tijd angstklachten gehad, en na een beetje googlen kwam ik terecht op de pagina van Sas. Moet zeggen dat de ontspannende en rustgevende sessies mij degelijk hebben geholpen.  Ik ben nu nog bezig met de behandelingen, maar ik ben nu al positief en zit veel beter in mn vel. Het gaat steeds beter ik dat straal ik ook uit.. Angst is niet fijn om mee te leven, en het kan grote invloed hebben op je dagelijks leven. Gelukkig heb het niet onderschat, en doe ik er wat aan. Ik ben momenteel zwanger, en in de eerste maanden heb ik ook veel last gehad van zware misselijkheid waardoor ik moeilijk kon functioneren, en ook wat dat betreft heb k veel aan Sas gehad. Sas helpt je niet alleen met de klachten,  maar ze heeft ook nog eens een luisterende oor, zeer vriendelijk, stelt je gerust, en is altijd bereid om je de adviseren over je gezondheid. Geen vraag is te gek voor haar! Voor mij is Sas iemand die je inspireert en motiveert naar het gezond leven en zijn. Wanneer je last hebt van angst zoals in mijn geval dan is het belangrijk  dat je wordt behandelt door iemand bij wie je je op je gemak voelt, iemand die je gerust stelt, en bovenal iemand die het begrijpt. Gelukkig zit het wat dat betreft allemaal goed.. Ga zo door. Mijn complimenten!  
D., Eindhoven
aan het einde van vorig jaar 2015 ben ik een aan tal keer bij sas geweest voor een behandeling. ik had last van mijn nek en schouders die zaten al manden vast, ook had ik vaak pijn in mijn rug als ik uit bed kwam, ik dacht oke accupunctuur mischien helpt het, baad het niet schaad het niet, maar ongelofelijk het bate wel,tot op heden zn 3maanden verder heb ik nog steeds een soepel gevoel in mijn nek en schouders en ben niet meer opgestaan met rug pijn,Sas is een lieve vrouw, met veel geduld en een luisterend oor, mocht ik in de toekomst weer ergens klachten aan krijgen ga ik zeker naar sas terug. 
Karlijn Vlug, 24 jr, Tilburg
Via een vriendin kwam ik terecht bij de yogalessen van Sas en voelde me direct op mijn plek. Ik had zelf het oordeel dat yoga saai zou zijn en ontzettend zweverig, maar dat bleek absoluut niet het geval. Ik heb er enorm van genoten en vind het jammer dat ik door een verhuizing niet meer zo makkelijk langs kan komen. Na wat yogalessen heb ik een accupunctuursessie bij Sas gedaan, om met depressieve klachten om te gaan. Sas neemt de tijd voor je en is betrokken, wat ik heel fijn vind. De sessies helpen me om meer rust te vinden in mezelf en elke keer als ik terugval in onrust en stress, kan ik zeer snel weer terecht voor een behandeling. Ik raad het iedereen aan!
man, 71 jaar
Mijn vader en ik zijn enige tijd geleden geweest voor zijn hevige rugklachten. Na een aantal behandelingen voelde hij zich veel beter en nu is hij al een hele tijd klachtenvrij. De behandelingen waren rustgevend en zeer effectief. Ik raad eenieder zeker aan om een behandeling bij praktijkeindhoven te ondergaan voor klachten die niet vanzelf weggaan. We zijn erg tevreden over de behandelingen!
N.B., 31 jaar
Acupunctuur? Dat is nou niet een behandeling waar je aan denkt als je lichamelijke klachten hebt. Na veel pijn en lichamelijke onderzoeken besloot ik een paar jaar geleden om toch een poging te wagen. En het heeft mij alles behalve teleurgesteld. Na de eerste behandeling merkte ik al dat de lichamelijke klachten die ik had als gevolg van de ziekte van Crohn minder waren. Een paar behandelingen verder, waren deze helemaal verdwenen. Nu, een paar jaar later, is het een kwestie van bijhouden en verder gaan met je leven zonder klachten. Een resultaat waar ik Sas eeuwig dankbaar voor ben! Los van de hele behandeling, voel je je al beter als je Sas ziet. Sas is namelijk zeer professioneel en kundig in haar werk er daarnaast een geweldige mens! Dank voor alles Sas. 
Mona Engelman uit Eindhoven
Eerlijk gezegd heb ik nooit in acupunctuur geloofd. Alternatieve geneeskunde dat is niets voor mij. Als ik mensen hierover hoorde praten dacht ik altijd: het helpt als je daar in gelooft. Totdat mijn nekhernia opspeelde door een verkeerde beweging. Na meer dan 4 maanden ondraaglijke pijnen toch maar naar de dokter/ziekenhuis. Eigenlijk wist ik het antwoord al: een operatie of weer aan de zeer verslavende pijnstiller oxycontin. Allebei vreselijk. Dit wilde ik echt niet. Mijn hernia op 3 plaatsen zit ook nog aan de voorkant wat dus een complexe operatie met zich meebrengt. Ik probeerde om met weinig te doen pijnvrij te worden maar het werd ondraaglijker. Acupunctuur zei iemand. Ach ja, wat had ik te verliezen. Mail gestuurd naar Sas en die mailde mij terug dat ze dacht mij te kunnen helpen maar moest mij eerst zien. Daar aangekomen zei ze na de intake: Mona 3 behandelingen moet ik je geven dan ben je van de pijn af. Van binnen dacht ik echt haha dat kan dus nooit, maar oké, doe maar dan. Na 1e behandeling op een donderdag werd de pijn nog heviger. De volgende dag nog erger en ik dacht waar ben ik aan begonnen. Het was vrijdag dus ik belde Sas op of dit wel goed was. Ze was vergeten te vertellen dat ik na de eerste behandeling 1 à 2 dagen meer last zou kunnen krijgen en zei dat ik kostenloos langs kon komen, dan kon ze de pijn iets af laten nemen. Dat heb ik niet gedaan en de pijn nam vanaf zaterdagavond af. Na de 2e behandeling nam de pijn nog meer af maar was nog aanwezig. Vanaf 2 dagen na de 3e behandeling was ik PIJNVRIJ. Ongelofelijk, ik heb nog 2 extra behandelingen genomen omdat ik zo bang was dat het weer terug kwam. Het is nu bijna 2 jaar geleden en ik ben nog steeds pijnvrij!!! Ik, die dus daar niet open voor stond, raad iedereen aan eerst Sas Odenthal te raadplegen of zij kan helpen voordat men aan medicijnen begint of een operatie overweegt. Sas, nogmaals bij deze ontzettend bedankt.
CvR
Nadat onze eerste ICSI poging mislukt was heb ik gesloten te kijken wat er mogelijk was als ondersteuning van de vruchtbaarheidsbehandeling. Voor een beter resultaat maar ook om mezelf mentaal en fysiek wat beter te voelen gedurende de hormoonbehandelingen aangezien de behandelingen een behoorlijke belasting zijn. Zo kwam ik uit bij acupunctuur en vervolgens bij Sas. Naast het feit dat mijn 2e ICSI poging prettiger verlopen is zijn wij inmiddels ook 12 weken zwanger!
Naomi, Eindhoven, 43 jaar
Sas has all the qualities that you would want in an alternative health practitioner. She is warm, empathetic, generous, and has a listening ear. Above all, she is completely honest and always has the client’s best interests at heart. Sas takes a holistic approach and suggests simple, low-cost lifestyle changes before considering whether acupuncture will provide any additional benefit. She only recommends treatment if she truly believes it will help in your case. The practice is an oasis of calm in the city and I always leave feeling relaxed and energised. As a yoga teacher, Sas teaches you how to maximise your potential while ensuring that you don’t overexert yourself. She manages to pay individual attention to each participant without interrupting the flow of the class. Despite the high quality of the teaching, the atmosphere in the class is always relaxed, friendly and fun. Everyone is made to feel welcome. I’ve also attended workshops in massage and meditation, led by Sas and other members of her team, which were fantastic. I cannot recommend the practice highly enough. 
Naomi, Eindhoven, 43 jaar
Sas heeft alle kwaliteiten die je in een alternatieve geneeskundige zou willen zien. Ze is hartelijk, empathisch, gul, en heeft een luisterend oor. Boven alles is ze volkomen eerlijk en stelt ze het belang van de klant altijd voorop. Sas hanteert een holistische benadering en raadt eenvoudige, goedkope veranderingen in levensstijl aan, voordat ze overweegt of acupunctuur extra voordelen kan bieden. Ze raadt een behandeling alleen aan als ze echt denkt dat het je zal helpen. De praktijk is een oase van rust in de stad en na afloop, voel ik me altijd ontspannen en energiek. Als yogalerares, leert Sas je hoe je jouw potentieel kunt benutten terwijl je jezelf niet overdreven inspant. Ze besteedt individuele aandacht aan elke deelnemer zonder dat ze de cadans van de les doorbreekt. Ondanks de hoge kwaliteit van het onderwijs is de sfeer altijd ontspannen, vriendelijk en leuk. De bedoeling is dat iedereen zich welkom voelt. Ik heb ook deelgenomen aan workshops in massage en meditatie, onder begeleiding van Sas en andere leden van haar team, die fantastisch waren. Ik kan de praktijk niet genoeg aanbevelen.
Nicole, 48 jaar
Hulp bij afslanken. Een aantal jaren geleden begon ik bij hetzelfde eetpatroon als altijd veel zwaarder te worden. Het was wel verklaarbaar door (noodzakelijk) medicijngebruik en ik had ook geen frustraties, maar ik wilde wel graag wat gewicht kwijt. Elk dieet hielp, alleen na 3 weken kwamen de verloren kilo’s er altijd weer bij, ook als ik het dieet goed volhield. Tsja, minder eten en gezond leven is de oplossing, dat wist ik ook wel. Alleen daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken want ik ben een enorme lekkerbek. Ooit had acapunctuur mij goed geholpen, alleen wilde ik nu graag een adres dichterbij. Even googlen en ik kwam bij Sas terecht. Meteen een goed gevoel bij. Intake gesprek en Sas zag er wel wat in. Ondanks dat ik een bloedhekel heb aan naalden vond ik de behandeling super rustgevend. Ja, een prikje voelde ik wel, maar pijn, nee, zelfs een kleinzerig mens als ik kan dat geen pijn noemen. De behandeling was juist heerlijk relaxed en ik vertelde een vriendin dat ik deze behandeling zelfs nog zou willen als ik niet zou hoeven afvallen. Het was altijd acapunctuur met een massage, van het hoofd, de handen, de knieeen, of waar dan ook de drukpunten voor gewichtverlies zaten. Soms ook een darmmassage, heel bijzondere ervaring. Ik moet wel zeggen dat ik de dag na de eerste behandeling me moe en uit mijn doen voelde, maar ik voelde ook dat dit was omdat het aansloeg. Ik ging minder eten, gezonder eten en kreeg een vlottere spijsvertering. Inmiddels heb ik 4 behandelingen gehad, ben zo’n 8 kilo kwijt en ik voel dat ik het nu wel even alleen kan. Als ik er behoefte aan heb, maak ik weer een afspraak met Sas voor een extra duwtje in de goede richting (of omdat ik de behandeling zo ontspannend vind….) Het hele bijzondere aan deze behandeling voor mij is het gevoel dat ik het helemaal zelf heb gedaan, yesssssss, ik kan het, zie je wel. Dit geeft een goed gevoel en op die manier is minder en gezonder eten ook makkelijker dan wanneer je denkt “het lukt toch niet”.
Marion, 54 jaar
8 jaar geleden kreeg ik opeens last van duizeligheid, dit was zo erg dat ik ongeveer 5 weken horizontaal heb doorgebracht. Op aanraden van mijn partner (oud collega van Sas), kwam ik in aanraking met acupunctuur. Na twee behandelingen kon ik weer aan het werk. De oorzaak kon niet weggenomen worden, maar door ervaring wijzer geworden ga ik nu ongeveer iedere 10 weken naar Sas voor een behandeling (en laat dan gelijk ook andere ongemakken behandelen), waardoor de klachten van duizeligheid tot het verleden behoren. De manier van behandelen ervaar ik elke keer weer als iets speciaals en rustgevend. Weet niet of er meer mensen zijn die dit hebben, maar als ik vol met naalden op de behandeltafel lig, is het voor mij niet mogelijk om niet in slaap te vallen. 
Jacqueline Rooijakkers
Vorig jaar heb ik tijdens een acupunctuur behandeling gevraagd aan Sas of ze ook kon nagaan of ik wel vruchtbaar was, omdat ik een enorm gereserveerd gevoel had (aangepraat gevoel in vorige relatie en uit angst voor pijnlijke teleurstelling) of het me wel gegund zou zijn om een kindje te mogen krijgen. Dit werd direct meegenomen in de behandeling en met mijn vruchtbaarheid zou helemaal niets mis zijn. De weg naar huis voelde ik een enorme stroming in mijn lijf en kwam er een emotie los die als een grote bevrijding voelde…ik heb hardop gezegd met zowel tranen als een grote glimlach dat het tijd was voor een verandering en een kindje enorm welkom zou zijn. Hierna zijn mijn partner en ik ervoor gegaan en ben ik vrijwel direct zwanger geworden…wat ik toen voelde heeft mij zoveel gebracht en deel dit dan ook graag. Zowel uit dankbaarheid als in het kader van inspiratie.
Mary, Eindhoven
Meerdere malen ben ik onder behandeling geweest van Sas. Voor klachten van neerslachtigheid, vermoeidheid en algemene stabiliteits problemen. Vrij snel merkte ik dat ik me meer ontspannen voelde en opgewekter. Zelfs mijn omgeving merkte dat. Daarbij is Sas een erg hartelijke vrouw waarbij je je open durft te stellen en je kan helpen bij een eerste stap naar een gezondere levensstijl. Ik ben tevreden! 
Jacqueline Rooijakkers
Tijdens een zwangerschap zijn er veel controles, zowel in belang van vrouw als kind. Wat ik heb gemerkt is dat er na de bevalling alleen nog maar controles en onderzoeken zijn voor je kindje, terwijl je vaak ziet dat je als vrouw een en ander komt te mankeren na een bevalling en alle veranderingen in je leven. Dit was bij mij ook het geval en had veel last van de verandering qua hormonen (de hormonen tijdens mijn ideale zwangerschap deden me juist veel goeds). Hierdoor voelde ik me extreem moe, was ik regelmatig erg down en kreeg ik flinke reumatische klachten. Aangezien ik me hierbij niet kon neerleggen en ik optimaal wilde kunnen blijven genieten van ons heerlijke dochtertje ben ik weer naar Sas gegaan om te kijken of zij d.m.v. een acupunctuur behandeling weer iets voor me kon betekenen. Zeker door mijn eerdere positieve ervaringen was dit een logische stap. Deze ene behandeling heeft me enorm geholpen en kan het dan ook iedere jonge moeder aanraden. Aangezien de nazorg er niet standaard is is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, wat er toch al regelmatig bij inschiet als je net moeder bent.
Iris, vestigingsmanager
Ik ken Sas al langere tijd en ben erg tevreden over haar aanpak en werkwijze bij klachten. Ze is erg warm en toegankelijk, en maakt, als ik dat nodig heb ook op korte termijn tijd voor me vrij. Ze is zeer integer, en kijkt holistisch naar mij als persoon. Daarbij komen zowel voeding, het lichamelijke stuk en hoe je met dingen omgaat aan de orde. Heel fijn om te ervaren. En dat gecombineerd met mijn eigen kennis en ervaring, kom ik altijd snel uit mijn klachtenpatroon en krijgt mijn lichaam de ruimte om te herstellen en helen! En dat is uiteindelijk waar het om gaat!
Petra Everaars, Eindhoven, 40 jaar
Ik ben heel tevreden over de praktijk. Er wordt naar mij geluisterd en ik krijg goede behandelingen. Door mijn vele ziektes word ik niet meer echt beter, maar voor mij is het belangrijk dat ik er wat verbetering van heb en met een fijn gevoel naar huis ga.
Simone, 37 jaar
Ik had een oor wat leek dat niet goed hoorde. Alsof je verkouden was en telkens moest gapen om het open te krijgen. Naar de huisarts en vervolgens de KNO arts. Hier liet ik een hoortest doen en ja hoor de uitslag: verminderd gehoor, een aanleg kwestie. “Leer er maar mee leven“. Toen ik verder ging zoeken kwam ik uit bij Praktijk Eindhoven. Na een aantal behandelingen (acupunctuur/shiatsu) kwam er verandering in mijn oor. Het ‘plopte’ af en toe open. En later bleef deze langer open. Echt zo veel fijner! Ik kwam er tevens achter dat het ook stress gerelateerd was. Nu na 2 jaar, kom ik ongeveer elke 3 maanden in de praktijk voor een onderhoud. Zo blijf ik mijn stress level onder controle houden en gaat het goed met mijn oor.
Yassina, 28 jaar uit Eindhoven
Ik heb al een paar jaar last van een spastische darm en de huisarts heeft altijd gezegd dat ik hier paracetamol voor in moet nemen, zodat de pijn wordt verzacht. Ik wilde graag van de pijn af maar de paracetamol hielp hier niet tegen. Het afgelopen jaar werden de buikklachten erger, waardoor het mijn dagelijkse leven belemmerde. Totdat ik via via bij Praktijk Eindhoven ben gekomen. Via de acupunctuur behandeling werden mijn buikklachten minder en nu inmiddels een paar maanden veel minder tot geen pijn. Voor de mensen die met buikklachten rond lopen, probeer Praktijk Eindhoven!!!
Daniëlle, Eindhoven
Mijn eerste, telefonische contact met de praktijk van Sas was al prettig. Ik voelde me meteen begrepen en in goede handen, ondanks mijn aarzelingen rondom acupunctuur. Deze waren snel weggenomen. Simpelweg omdat ik baat heb bij de behandelingen, voor welke klacht ik ook kom. Sas geeft rust, ruimte en heeft geen oordeel. Ik ervaar warmte, begrip, vertrouwen en vooral een kundige behandeling. Ik kan altijd met vragen bij de praktijk terecht. Duurt een behandeling wat langer dan voorzien, dan is Sas daar flexibel in. Zoals zij zegt: ‘ik geef wat je nodig hebt.’ Dat voelt goed en bijzonder.
Lina, 36 jr, verpleegkundige
Praktijk Eindhoven, jullie zijn geweldig!!! toen ik in 2013 de diagnose borstkanker kreeg, stond mijn wereld op z’n kop. ik had gelezen dat de combinatie van alternatieve en reguliere therapie elkaar enorm goed kan versterken. heel erg blij was ik toen ik Sas en haar stagiaire leerde kennen. Zij hebben ervoor gezorgd dat heel wat misselijkheid, duizeligheid en andere bijkomende ellende door chemo en bestralingen werden verminderd en dat veel mij bespaard is gebleven. dankbaar ben ik dat ik jullie heb leren kennen en dat jullie mij zo hebben geholpen. Jullie zijn enorm waardevol en belangrijk geweest gedurende mijn ziekteproces! ik wilde dat meer mensen dit een kans zouden geven om te ervaren dat acupunctuur en helende massage werkt.
Martin (EPA adviseur) en Marion (financiële administratie)
De eerste ervaring van Marion met yoga (Flow yoga) bij Praktijk Eindhoven is ontzettend positief en heeft goed geholpen met het aanpakken van fysieke problemen na haar heupoperatie. Door behandeling met Chinese massage en acupunctuur is dit verder door Sas heel goed aangepakt en kan Marion nu weer kilometers lopen en fietsen. Voor mijzelf is de Yoga een rustig oppakken van waar ik jaren geleden mee gestopt ben en wil dit verder gaan opbouwen naar Hatha Yoga. Het zijn prettige ontspanningsoefeningen voor mij en wijzen mij op zaken om weer op te letten, ook in het dagelijks leven. Een prettige ervaring.
Marleen
Ik heb al verschillende acupunctuurbehandelingen van Sas gehad ivm prikkelbare darmsydroom en ben meer dan tevreden over het resultaat. In het begin kreeg ik paniekaanvallen tijdens de behandeling en Sas kwam dan regelmatig even kijken om me weer gerust te stellen. Ze leerde me ontspannings/ademhalingsoefeningen zodat ik de behandeling gaandeweg steeds langer in alle rust kon ondergaan. Nu ben ik enkele sessies verder en kan ik zonder moeite 45 minuten rustig en ontspannen de naaldjes hun werk laten doen.
De klachten zijn aanzienlijk afgenomen terwijl ik er al jaren mee rondliep dus daar ben ik erg blij mee. Bedankt Sas voor het vertrouwen dat ik door jouw benadering heb gekregen en hoop nog lang van jouw deskundigheid gebruik te mogen maken.
Mariëlle, 52 jr, Eindhoven
I.v.m. diverse klachten voor acupunctuurbehandeling in 2007 in de praktijk van Sas terechtgekomen en vanaf het eerste contact een goed gevoel. Sas is kundig, betrokken, ondersteunend, meedenkend, adviserend waarbij ze je alle ruimte geeft om op je eigen tempo te ervaren en te “helen”. Hetzelfde ervaar ik ook bij de yoga lessen welke ik inmiddels een aantal jaren bij haar in de yogastudio volg.
Eda van Iersel, een zeer tevreden klant
Na twee auto-ongelukken had ik ontzettend last van een whiplash. Ik had diverse andere behandelingen geprobeerd om de klachten te laten verminderen. Helaas hielpen deze geen van allen. Familie adviseerde om eens acupunctuur te gaan proberen en ik kreeg de naam van Sas door. Bij mijn eerste bezoek aan Sas werd ik zeer vriendelijk behandeld en na het vertellen van mijn klachten heeft Sas een plan van aanpak gemaakt om mijn klachten te verminderen. Inmiddels ben ik zo’n 3 maanden onder behandeling en zijn de klachten flink minder geworden. Kortom: Sas heeft mijn behoefte goed in kaart gebracht, een effectief behandelplan gemaakt en dat heeft ertoe bijgedragen dan ik met veel minder pijn door het leven ga. Dank je wel Sas.
E.B., Eindhoven
Via deze weg wil Sas bedanken voor haar behandelingen wat ervoor heeft gezorgd dat mijn menstruatie voor veel minder tot weinig pijn heeft gezorgd. Sinds een paar maanden hoef ik niet dagen thuis te zitten vanwege de menstruatiepijn. Tijdens de menstruatie is het nu net of ik niet in mijn periode zit. Ik raad iedereen deze behandelingen van Praktijk Eindhoven aan die ook zoveel pijn heeft tijdens de menstruatie! Bedankt lieve Sas!